Kitap Yorumu: Beklenmeyen Misafir | Agatha Christie


Orijinal adı: The Unexpected Guest
Yazar: Agatha Christie
Çevirmen: Meltem Süngür
Tür: Gizem, Polisiye, Gerilim
Sayfa Sayısı: 169
Baskı Yılı: 1999
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitaplar

Polisiye kraliçesinin birçok kitabını okudum, çoğunda da meraktan tırnaklarımı kemirdim. Doğu Ekspresinde Cinayet filmi gelmeden Agatha aşkımı bir kez daha hatırlamamı sağlayan bir kitap oldu Beklenmeyen Misafir. Okuduğum onca kitabının arasında buna yeni denk gelebildim, iyi ki de denk geldim dedirtti.

Beklenmeyen Misafir aslında tiyatro oyunu olarak yazılan ve birçok defa sahnelenen bir öyküyü anlatıyor. Hatta diğer kitapları gibi sonradan tiyatroya uyarlananlardan değil, direk oynanması için yazılan bir kitapmış. Aynı zamanda yazarın da tiyatro başarısını göremeden hayatını kaybettiği oyun kendisi. 

Kitap ilginç başlıyor. Arabası çamura saplanan Michael yakındaki bir eve yardım için başvuruyor ama girdiği gibi salonda ölü bir adam olduğunu fark ediyor. Daha sonra da karısı ile bir plan yapıp kadını darağacından kurtarmaya karar veriyor. Tabi her şey gittikçe karışıyor siz de kim öldürdü o zaman diye düşünüyorsunuz. Ben olabilecek her karakteri aklımda canlandırdım ama hiçbirini beğenmedim. Daha sonra da bence yazar şöyle yaptıysa inanılmaz güzel biter diye düşündüm ve aynen de öyle bitti.

 Son sayfaya kadar gerilimi canlı tutan bir hikaye kesinlikle. Hiçbir şey beklediğiniz gibi çıkmayabilir. Eğer okumadıysanız kesinlikle listenize girmesi gereken çok iyi Agatha romanlarından.


Yorum Gönder

0 Yorumlar