Kitap Yorumu: Unutulmuş Kızlar | Sara Blaedel


Orijinal adı: De Glemte Piger
Yazar: Sara Blaedel
Çevirmen: Nurcan Onaran
Seri: Missing Persons Triology, #1
Tür: Gizem, Polisiye, Dedektif, Gerilim
Sayfa Sayısı: 296
Baskı Yılı: Ekim 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı Yayınları

Kitap uzun zamandır polisiye okumadığım için elimden düşmedi. Polisiyede bir hayli popüler olan İskandinav polisiyelerinden biriydi. Bu tip kitaplarda tek sorun olay ne kadar kan dondurucu olursa olsun okurken karakterler yüzünden aklınızın sürekli karışması. İsimler benzer ve garip, her zaman İsveç, Norveç, Finlandiya ya da bundaki gibi Danimarka polisiyesi okurken bunları yaşıyorum. 

Konumuz ana karakterimiz Louise'in kayıp insanlar bürosuna atanıp öldürülen bir kızın kimliğini bulmaya çalışmasıyla başlıyor. Kimliği bulmaya çalışırken de ölen kız ve çevresi hakkında iğrenç denebilecek şeyler keşfediyor. Bu kitapta psikopat çok, göz ardı etme çok, katledilen veya tecavüze uğrayan kadın da çok. Unutulmuş Kızlar diyince o yüzden aklıma The Killing dizisi gelip durdu. Belki izlemişsinizdir, sanki romanın çevresi diziyi andırıyor ama sonu böyle değildi dizinin. Bir an uyarlaması olabilir mi diye ciddi anlamda düşündüğüm oldu çünkü. 

Kitabın bitişi tatmin etmedi. Bence sondaki o kısım daha farklı ele alınabilirdi. Ben okuduğum polisiyelerde çivi gibi kadınları seviyorum, mesela Eve Dallas olsaydı diyorum canına okurdu diyorum öyle bir şey. Neyse belki de buradan yazıp tutmak kolay geliyordur, sonuçta İskandinav polisiyelerinde insanı daraltan detaylar daha çok oluyor. 

Kitap bir serinin ilk kitabı ve anladığım kadarıyla üç kitabı var. Tabi buradaki karakterlerin başlangıçları bu seri olmamış ama bu yan seriden başlanmış çeviri. Bana çok batmadı, zaten sonraki kitaplarda ne olacağını az çok anlayabiliyorsunuz. Öncesi ilk defa umurumda değil benim de, sorun Louise'in nişanlısı ile olan kısım. Merakla devam kitaplarını bekliyorum.


Yorum Gönder

0 Yorumlar