Kitap Yorumu: Başlangıç | Dan Brown


Orijinal adı: Origin
Yazar: Dan Brown
Çevirmen: Petek Demir İncek
Seri: Robert Langdon, #5
Tür: Gizem, Macera
Sayfa Sayısı: 536
Baskı Yılı: 3 Ekim 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitap

"Nereden geldik?
Nereye gidiyoruz?"

Kitaplarını okumaktan büyük zevk aldığım Dan Brown'ın yeni kitabını çıktığı gibi sipariş verdim tabi. Hatta okuyalı birkaç günü geçiyor ama kafamı toplayıp yoruma dökebilmem biraz geç oldu. Kitapta bizi yine birçok komplo teorisi ve heyecan dolu dakikalar bekliyordu.

Öncelikle Robert Langdon ile yolculuğumuza devam ettiğimizi bilmelisiniz. Hala klostrofobik, hala mickey mouse saati kolunda. Simgebilim aşığı bu biraz saf profesörümüzün başına gelmeyen kalmıyor her kitapta. Bu hikaye de yıllar önce öğrencisi olan ama daha sonrasında da bağlantıyı koparmadığı Edmund Kirsch hakkında. Kirsch aslında bir hayli zengin, inanılmaz zeki, yapay zeka gibi geleceğin teknolojilerinde de inanılmaz yetenekli. Her şey Kirsch'ün dünyanın temelini sarsacak bir şey bulmasıyla başlıyor. Bilbao'da yapacağı sunuma önemli kişileri ve Langdon'u çağırıyor tabi. Ama gelin görün ki sunumun sonunu bu aşamada göremiyoruz.


Bu aşamadan sonrası Langdon ile Langdon kızımız müze yöneticisi Ambra Vidal ile cevapları bulmaya çalışmasıyla geçiyor. Tabi ki peşlerinde onları kovalayan birileri, yollarına çıkan engeller var ama düşündüğünüz gibi şeyler çıkmayacak eminim.

Size bu kitabı okuduktan sonra Tanrı'nın Formülü kitabını da okumanızı öneriyorum. Bence kurgusal olarak birbirlerini tamamlayan kitaplar olmuş, okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Ayrıca kendimi yazarın Dijital Kale'sini okurken hissettiklerimi hissederken buldum, bilmiyorum sizi ama ben o kitabını da gerçekten seviyorum. Başlangıç'ta onunla benzerlikler gören bir ben değilimdir heralde.

Yapay zeka ve teknoloji konusunda da tarih kadar bilgili olduğunu göstermiş bence Dan amca. Finali çok iyi ama tahmin ettiğim gibi çıktı. Ben Kayıp Sembol hariç yazdığı her kitaptan büyük zevk aldım. Okuması kolay, sürekli bir olay var hiç sıkılmıyorsunuz, bölümler kısa kısa... Ben gerçekten iyi zaman geçirdim. Seveni kadar nefret edeni olduğunu da biliyorum o yüzden herkesin beğenmesini beklemiyorum tabi. Ama yine ilginç teorilerle dolu bir macera romanı istiyorsanız sizlik olduğunu bilin.





Yorum Gönder

0 Yorumlar