Kitap Yorumu: Between Here and the Horizon | Callie Hart


Orijinal adı: Between Here and the Horizon
Yazar: Callie Hart
Sayfa Sayısı: 238
Baskı Yılı: 2016
Dili: İngilizce


Bu kitap hakkında spoiler / sürpriz bozan vermeden nasıl yorum yapılır pek bilmiyorum. Okumamın üzerinden birkaç ay geçmiş olsa da bugün tekrar aklıma düşünce yorumunu yapayım dedim. Okuyup okuyacağınız en en en kafa yakan kitap bu olabilir diye düşünüyorum. 

Aslında başlangıç gayet normal. Ophelia paraya ihtiyaç duyduğu için uzak bir adada kalan iki çocuğun bakımına yardım etmeyi kabul eder. İşvereni Ronan gayet iyi, adaletli biri gibi görünür ama biraz da serttir. Ada işini biraz zorlayıcı bulsa da Ophelia orada başına gelecekleri bilse kesinlikle kabul etmezdi emin olun. Beklediğiniz kurguyu değiştirecek acayip bir olay oluyor daha başlarında ve siz sadece bakakalıyorsunuz. Ben mesela gecenin bir köründe okumaya başlayıp neredeyse o olay yüzünden sabahlıyordum, kalktığım gibi kitabı anneme anlattım. Yetmedi arkadaşlarıma anlattım, yetmedi bir sürü insana önerdim öyle bir kitap. Aslında o kısımdan sonrası gayet tahmin edilebilir olsa da tüylerim diken diken, gecenin bir yarısında okuduğum için aklımdan atamıyorum. Yanlış okudum herhalde deyip geri kaç kere döndüm ama yok yani, gerçekmiş.

Kitaptaki olay hakkında bir şey dememeye çalışınca yorum böyle garip oluyor. Umarım yayın hakkı alınır, umarım çevrilir, umarım herkes okuma şansı elde eder. Eğer İngilizce okumak sizi yormuyorsa bu kitap listenizde olmalı!


Yorum Gönder

0 Yorumlar