Kitap Yorumu: Gölge Ateşi | Karen Marie Moning


Orijinal adı: Shadowfever
Yazar: Karen Marie Moning
Seri: Fever, #5
Çevirmen: Egemen Özkan
Sayfa Sayısı: 782
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis

Yaklaşık dört yıl kadar önce sonunu okuyup OHA dediğimi hatırlıyorum. O okuduğum kısım o kadar bomba bir spoiler kısmıydı ki nasıl okuyacağım bunu şimdi diye hayıflandım. Çünkü o kısmı bilerek tüm kitabı, yani 700 küsür sayfa bir kitap, nasıl okuyacağımı bilemedim, ben de orada bıraktım. Bir daha elime alana kadar dört sene geçeceğini tahmin edemedim aslında ama geçmiş işte. 

Seriyi o kadar sene geçmesine rağmen pek unutmadığım için geri dönmek zor olmadı. Zaten dördüncü kitabın nasıl bir bombayla bittiğini de net hatırlıyordum, Barrons ile ilgili olan kısımları da. İşin garibi kitap ilerledikçe daha bir sürü bomba bilgiye rastlayacağımı bilmiyormuşum.

Seriyi bu zamana kadar okuyan kişilere adeta ilaç olacak bir kitaptı bu seferki. Her defasında kitapların sonlarında havada kalan, kurgu ilerlerken kafanızı karıştıran şeylerin çoğu burada açıklanıyor. Sinsar-dubh ile olan hikayenin sonuna geldiğimizi bile düşündüm ama sonraki kitaplarda yazar öyle olmadığını gösterdi. Yine de inanılmaz heyecan yaşatan bir hikaye oldu. Mac ile hep birlikte şaşırıp kalakaldık diyebiliriz. Ayrıca bu kitap Mac-Barrons ikilisi açısından da mihenk taşı gibi bir şey.

Artemis'in çeviri ve editi malesef çok kötü bu kitapta, sonraki kitaplarda çevirmen farklı zaten. Barrons Books and Baubles nasıl olur da Barrons'un Kitap ve Baloncukları diye çevrilir :( Kapak apayrı bir görüntü kirliliği zaten, daha ilk çıktığı zamanlarda bile nefret etmiştim. Yine de içerik uğruna okunuyor işte. Seriye başlamadıysanız epsilondan çıkan ilk kitaplar neredeyse hiçbir yerde bulunamıyor, biraz heves kırmış olabilirim ancak bulunabilecek tek yer internet olabilir. Malesef artemis ilk kitapları katiyen basmamaya kararlı :(



Yorum Gönder

0 Yorumlar