Kitap Yorumu: On Second Thought | Kristan Higgins



Orijinal adı: On Second Thought
Yazar: Kristan Higgins
Sayfa Sayısı: 480
Baskı Yılı: 31 Ocak 2017
Dili: İngilizce
Yayınevi: HQN

Kristan Higgins her zaman favori yazarlarımdan biri olmuştur. Netgalley'de arc verildiğini gördüğüm gibi istedim, ne konusuna baktım ne yorumlarına. Kristan Higgins yarattığı hikayelerini çok sevdiğim biri, çünkü olmayacak şeyler değil. Gayet normal bir hayatta, öyle görür görmez aşk yaşamaların olmadığı, dramalı olsa da genelde ikinci şanslarla ilgili kitapları oluyor. Bu seferki de ayrı güzeldi çünkü hem iki kız kardeşin birbirlerini tanımalarını hem de ilişkilerinde hep istedikleri o kıvılcımları bulmalarını anlatıyor. 

Ainsley evlenmek üzere olduğunu düşünüyor, çünkü 11 yıldır Eric ile çıkıyor ve zamanın geldiğine de emin. Eric'i ve ailesini de çok seviyor, anne olmak istiyor, o yüzüğü de parmağına takmayı inanılmaz istiyor. İş hayatında hem zirveleri hem de yerleri görmüş olduğu için buna artık ihtiyacı var. Ayrıca Eric'in kanser deneyimi de işleri biraz yavaşlatıyor. Ainsley evin en küçük kızı ve aslında iki kardeşi de üvey. Onunla pek de ilgilenmeyen abisi Sean ve ablası Kate ile pek de hoş bir çocukluğu olmamış, çünkü onunla ne yapacaklarını bilmeyen bir ailede büyümüş. 

Kate ise kitabın diğer karakteri. Artık otuzlu yaşlarının sonunda ve hayatı boyunca bulamadığı erkeği birkaç ay önce bulup evlenmiş ve artık çok geç olmadan bir bebekleri olmasını istiyor. Her şeyin bu denli güzel gittiğine inanamayan Kate'in dünyası bir gecede alt üst oluyor. Eric'in tam da Ainsley'e evlenme teklif edeceği gece, Nathan takılıp düşüyor ve başını vurduğu için anında ölüyor. Tüm hikaye de asıl buradan sonra başlıyor. 

Eric kendini kaybetip Ainsley'e aptal gibi davranıyor, 11 yıllık ilişkisinin bir anda çöpe gittiğini gören Ainsley ise çareyi çok da yakın olmadıkları kız kardeşinin yanına taşınmakta buluyor ve bu iki kadın nihayet birbirlerini kıskanmaktan vazgeçip kız kardeşe dönüşüyorlar. Bence tüm kitabın en güzel yerleri bu ikilinin birbirleriyle çok iyi vakit geçirdikleri ve nihayet birbirlerine açılabildikleri yerler. 

Tabi ki aşk hayatları böyle kötü bir şekilde kalmıyor. Kate seneler önce komşusu olan Seksi İtfaiyeci Daniel ile beklemediği bir ilişki ve beklemediği bir sürpriz yaşıyor. Ainsley ise patronu olan soğuk nevalenin aslında o kadar da soğuk olmadığını fark etmeye başlıyor. 

Tüm bu olayları yazmak istedim, çünkü karakterlere bayıldım. Hikayeye de bayıldım, kapağına da bayıldım, yazara zaten bayılıyorum. Kristan Higgins her zaman en sevimli hikayeleri yazmayı başarıyor. İki kız kardeşin tekrar bağlanması ve her zaman istedikleri şekilde bir ilişki bulabildikleri çok güzel bir hikaye olmuş. Elimden bırakamadım gerçekten, başlarda çok yavaş gidiyor gibi geldi ama aslında yetmedi. Kesinlikle ama kesinlikle okuyabiliyorsanız bu kitabı okumalısınız ya da bir an bizde yayınlanan kitaplarıyla yazarla tanışmalısınız. 


--In English--
Kristan Higgins is one of my fav authors, so this is why I wanted to read this one. I didn't even read the synopsis, the author's name was enough for me. I loved the story, I loved the characters. I love how she writes. Kate and Ainsley's relationship was sad and sweet. I hated Eric but everything turned up good. I was happy to see Ainsley's and Kate's bonding. I just couldn't put it down, I keep wondering what will happen next, will they find happiness, is this story could be more sweeter... And I must say, the epilogue was awesome. I recommend everyone who likes this genre. I believe Mrs. Higgins is one of the masters in women fiction. Please keep writing like this.
(I received an ARC from NetGalley in exchange for an honest review)


Kristan Higgins is the New York Times and internationally bestselling author of more than a dozen novels. Her books have been honored with dozens of awards and accolades, including starred reviews from Publishers Weekly, Kirkus, Library Journal, the New York Journal of Books and Romantic Times.




Yorum Gönder

0 Yorumlar