Kitap Yorumu: Lanetli Mezar | Christian Jacq


Orijinal adı: La tombe maudite
Yazar: Christian Jacq
Sayfa Sayısı: 288
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Nemesis
Seri: Setna Yükseliyor, #1


Christian Jacq ismini duyduğum ama hiç okumadığım bir yazardı. Ramses serisinin çok sevildiğini biliyorum ama okumaya fırsat olmadı işte. Nemesis'in yeni kitabı ise Ramses'in oğullarından Setna'yı anlatıyor. Tüm olay Antik Mısır'da geçiyor ve bu yüzden sayfaların arasında yazarın eklediği hiyeroglifler ve anlamları da var. Christian Jacq Fransız bir Mısır bilimcisi olduğu için de hayatını buna adamış biri zaten.

Kurgu aslında fena değil. Kötü bir büyücü çok güçlü antik bir vazoyu ele geçiriyor ve Mısır uygarlığına büyük bir tehdit saçıyor. Aynı zamanda Ramses'in oğulları Ramesu ve Setna arasında da Ramesu tarafından tek taraflı bir çekememezlik de var. Aslında Setna katip olup yazmalar arasında kendini kaybetmek isteyen biri, yönetimde gözü yok, orduda gözü yok. Ramesu'nun aşırı hırslı oluşu bir an kardeşlerin arasındaki tüm ilişkiyi bitirecek dedim ama sonucu tam olarak bilemiyorum. Bir de Setna, Ramesu'nun evlenmek istediği kız Seket'e aşık oluyor. Seket de çok güçlü bir şifacı olma yolunda ilerliyor.

Kitap biraz basit yazılmış gibi geldi, ama belki de çok eskileri anlattığından yazar böyle bir tarzı uygun gördü. Nasıl bitecek acaba derken bitmediğini fark etmek pek hoş olmadı, ikinci kitaba bir an önce ihtiyaç duyuyorsunuz sonunda. Kitap sonunda beklemediğim güzel bir faktör vardı, şaşırttı, o yüzden daha da merak ediyorum ikinci kitabı. Eğer yazarın önceki kitaplarına aşinaysanız ya da Antik Mısır ilginizi çekiyorsa, biraz da macera okumak istiyorum diyorsanız aradığınız kitap bu olabilir.






Yorum Gönder

0 Yorumlar