Kitap Yorumu: Karabasan | Wulf Dorn



Orijinal adı: Die Nacht gehört den Wölfen
Yazar: Wulf Dorn
Çevirmen: M. Sami Türk
Sayfa Sayısı: 400
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus

Fuar kitaplarımı eritmeye devam ediyorum. Uğruna üç saat beklediğim kitabı ise daha fazla bekletmemeye karar verdim 😄 Wulf Dorn'un ilk kitaplarından eksiklerim var hala ama son çıkanları sırasıyla patır patır devirdim. Karabasan da iç kapağındaki güzelim imzasıyla bana bakıyordu, daha fazla dayanamadım ve okudum. 

Kitaptaki karakterimiz Simon. Simon ailesi ile bir trafik kazası yaşamış ve tek sağ kalan da o olmuş. O yüzden de sürekli sesler duymakta, ölmesi gerektiğini düşünmekte. Bir de aslında otistik bir çocuk olmasının verdiği durumla kafası gerçekten inanılmaz karışık. Hem kendi sorunlarıyla uğraşıyor hem de şehirde kaybolan bir kız var. Kimse ne döndüğünü bulamıyor ve Simon ise arkadaşı Caro'nun yardımıyla bu olayı çözmeye kararlı. Ayrıca da olaylar bununla da sınırlı kalmıyor.

Kitaptaki psikiyatrik temel gayet iyi. Zaten Wulf da senelerce psikiyatri kliniğinde çalışmış bir yazar. Kitaptaki tek eksik nokta bir şeyleri tahmin etmenizin kolaylığı bence. Onun dışında yine aklın neler yapabileceğini gösteren ürkütücü bir kitap olmuş diyebilirim. Her zaman bu tip kitaplar insanda biraz rahatsız edici duygular bırakıyor, bu da aynen öyle. 





Yorum Gönder

0 Yorumlar