Kitap Yorumu: Bir Megastar - Tarkan | Ali Eyüboğlu


Orijinal adı: Bir Megastar - Tarkan
Yazar: Ali Eyüboğlu
Sayfa Sayısı: 241
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Mona Kitap


D&R'da gördüğüm gibi kaptığımı düşünürsek beğenmemem mümkün değildi. Kitap aslında Tarkan'ın megastar olduğu dönemleri hiç bilmediğim bir şekilde anlattı. Çişim geldi abi'den başlayıp uzanan bir anılar toplaması olmuş. Kitabın yazarları Ali Eyüboğlu, Tarkan hakkında senelerdir magazin haberleri yapan bir gazeteci; Süheyl Atay ise Tarkan'ın senelerce avukatlığını yapmış arkadaşı. Daha çok Süheyl Atay'ın unutamadığı Tarkan anıları diyebiliriz kitap için. Sade anlatılmış, kesinlikle aşırı bir dili yok, zaten basmadan önce ilk Tarkan'ın onayına sunulmuş.

Tarkan'ı Rusların ve Ukraynalıların çok sevdiğini biliyordum ama Meksika'da fanlarının olduğunu, İsveç müzik listelerine girdiğini, Portekiz'de dahi sevildiğini bilmiyordum. Sezen Aksu ile aralarının neden açıldığını, uğradığı şantajı, kişiliğinin bu şakacı kısmını da bilmiyordum. Hakkında bir sürü şey öğrendim, bir hayli de eğlendim. Tarkan'ın nasıl Tarkan olduğuna dair güzel bir eser olmuş bence.

"Beni bu kitabı yazma konusunda en çok motive eden şeylerden biri de yaşadığımız bu heyecanlı olayların kamuoyu ile paylaşılmamış, geniş kitlelere duyurulmamış olmasıydı. Çünkü ortada bir Türk şarkıcıya bir daha nasip olması imkansız, müthiş bir başarı hikayesi vardı."






Yorum Gönder

0 Yorumlar