Kitap Yorumu: Austen Diyarı | Shannon Hale



Orijinal adı: Austenland
Yazar: Shannon Hale
Sayfa Sayısı: 275
Baskı Yılı: 2016
Yayınevi: Artemis
Dili: Türkçe
Seri: Austenland, #1

"Yalnızım çünkü tüm şahane erkekler kitaplarda yaşıyor!"


Austen diyarı hayatı boyunca kendi Darcy erkeğini bulmak için çabalamış Jane'i anlatıyor. Öyle umutsuz bir durumda ki çıktığı her erkeği Darcy ile karşılaştırıyor, takıntılı bir şekilde filmlerini izleyip kitaplarını okuyor. Tabi gerçek hayatta aradığını bulamamış, geçmişindeki erkekler yüzünden büyük bir hayal kırıklığına uğramış, en sonunda erkeklerden elini eteğini çekmiş bir halde buluyor kendini. Tam bu esnada yaşlı teyzesi ona bir miras bırakıyor ama beklediği bir şey değil. Ona Londra'ya gidiş-dönüş bileti ve orada Jane Austen'ın romanlarındaki gibi yaşayıp davranacağı bir topluluğa katılma şansı veriyor. 

Jane en başta buna pek sıcak bakmasa da gitmeye karar veriyor. O dönemi tam olarak yansıtmak için birçok kurala uymalı, o döneme uygun giyinmeli. En başlarda bu pek hoşuna gitse de zamanla sıkılmaya başlıyor ve gerçek hayattaki takıntılarını yenmenin bir yolunu bulmayı da başarıyor. Önce kalbi kırılsa da hayallerinin erkeğini şaşırtıcı bir şekilde de buluyor.

Konu olarak ilginç geldi bana ve başladım. Çok bir şey beklemiyordum, zaten kısa da bir kitap okurum hemen dedim. Başlarda biraz sıkıldığımı kabul ediyorum ama Jane'in mutlu sona ulaşıp ulaşmayacağını merak ettiğim için bitirdim. Aslında genel olarak bakıldığında sevimli bir hikaye, hoş zaman geçirmelik. 




Yorum Gönder

0 Yorumlar