Son Zamanlarda Okuduklarım - 1



Sürekli okuyorum ama iş yazıya dökmeye gelince geçiştiriyorum işi. O yüzden ara ara bu tip bir yazı hazırlayıp, üzerinde uzun uzun yazmayı düşünmediklerimi paylaşmak daha mantıklı geldi. Yazıyı yazarken hangi kitaplardan bahsetsem dedim ve elim hep çik-lit tarzı aşk romanlarına gitti. Bir tek ilk kitap bu kategoriye girmiyor. İşte son 15 günde okuduğum kitapların bir kısmı:





1. Hamlet / Shakespeare

Daha bugün elime alıp bitirdiğim bu klasik, gerçekten yıllardır bir ara okurum diye düşündüklerimdendi. Hamlet hakkında hiçbir şey bilmiyormuşum gerçekten. Bir tek gözümün önüne elindeki kurukafa ile konuşan bir adam geliyordu, o kadar. Romeo ve Juliet hiç sevmediğim bir aşk hikayesi olduğu için bunu da sevmeyebileceğimden korktum ama neyse ki öyle çıkmadı ve baya hoşuma gitti.








2. Suddenly One Summer / Julie James

Julie James, bizde yeni tanınmakta olan bir yazar olmasına rağmen aslında avukatlar üzerine yazmaktan hoşlanan bir yazar. FBI / Attorney serisi ile ünlenen yazar daha sonra seri olmayan kitaplar da yazmaya başladı. Suddenly One Summer da böyle bir kitap. Victoria boşanma avukatı, Ford ise gazeteci. Aynı zamanda kapı komşusu olan ikili, Ford'un kız kardeşine yardım ederken kaynaşıyorlar.








3. Skandal Aşıklar / Sophie Jordan

Hızlı bir okuma vaat eden bir tarihi romans Skandal Aşıklar. Spencer kuzeninin yaptığı yanlışı düzeltmek için Evelyn'i başkası sanarak evlenme teklif ediyor, Evelyn ise korkudan Spencer'a kimliğini açıklayamasa da Spencer'a evet demek zorunda kalıyor. Zorlama başlayan bir ilişki ama zaman geçmeden tutku her yerlerini sarıyor, tabi skandallar gizli kalmaz. Basit ve çok sıkmayan bir kurgu.









4. Tatlı Aşk / Susan Mallery

Uzun süredir okumadığım bir yazardı Susan Mallery ama bu kitapla neden onun tarzını sevdiğimi hatırladım. Aile içinde yıllarca süren anlaşmazlığa rağmen Claire, ikizinin hastanede olduğunu öğrenince her şeyini geride bırakıp eve dönüyor. Ona yardım ederken aynı zamanda aralarının düzelmesini de umuyor. Tabi Claire'in hayatında daha da büyük değişiklikler olacağından haberi yok. Çok sevimli ve sıcacık bir hikaye.





5. Aranan Aşk Bulundu / Jennifer Probst

Çöpçatan şirketini birazcık "sihirli" güçleriyle yöneten Kate'in karşısına, şirketin insanları dolandırdığını düşünen Slade çıkar. Şirketin eş bulmak için başvuran kız kardeşini daha da kötü etkileyeceğini düşünen Slade, hizmetlerden önce kendisi yararlanmaya karar verir. Karşısına çıkan adaylardan etkilenmez, çünkü Kate fark etmeden kalbini çalmıştır bile. Yazarı daha önceden okuduysanız, bu kitabı da size iyi vakit geçirecek.








6. Yasak Sevgili / Laura Kaye

Alyssa yıllar sonra memleketine geri dönmeye karar veriyor ama cebinde beş kuruş yok. Ayrıca küçük bir kızken abisinin en yakın arkadaşına aşık olmuş. Marco ise küçük bir kız olarak bıraktığı Alyssa'yı karşısında alımlı bir kadın olarak görünce kendine gelemiyor. Geçmişindeki acılarla yüzleşmeyi başaramayan Marco'nun Alyssa ile istediğini elde etmesi zor oluyor ama sonuç güzel. Kısa bir kitap, hızlıca okunabilir. Sadece kitaptan çok bir şey beklememek gerekiyor, buraya kadar okuduklarınızdan zaten tanıdık bir kurguya sahip olduğunu görebilirsiniz.




7. Aşk Şans İşidir / Jill Shalvis


Lucky Harbor çok sevdiğim bir seri. Tek sıkıntım kitap araları yüzünden önceki hikayeleri sürekli unutmam. Bu kitabı okurken diğer çiftleri hemen hemen hiç hatırlamadığımdan benim için stand- alone gibi bir şey oldu. İyi kız Mallory, bir kar fırtınasında kurtardığı Ty için farklı duygular beslemeye başlamıştır ama tek sorun Ty'ın kötü çocuklardan biri olmasıdır. Ayrıca Ty'ın kasabada geçici olduğunu bilmesine rağmen yine de kendini onun kollarında bulur. İki tarafın da birbirlerine açılması uzun sürse de kasabaya bol bol dedikodu vererek aşkı bulurlar. Diğer kitaplarından daha vasat olduğunu düşünüyorum çünkü Jill Shalvis benim dört gözle yayınlanmasını beklediğim yazarlardan biri olmuştur hep. Yine de serinin takibindeyim.



8. Senin İçin / Shannon Stacey

Beth ile tek bir gece geçirmesine rağmen onu bir türlü aklından çıkaramayan Kevin için işler zordur. Beth ona ne bir numara bırakmıştır, ne de sabaha kadar yanında kalmıştır. Kaderin garip ve sevimli bir cilvesi ile yolları tekrar kesişmek zorunda kalır ikilinin. Kitaptaki en büyük sorun, Kevin'ın sürekli Beth için birçok şey feda etmesine rağmen Beth'in salak saçma kurallarına bağlı kalmakta ısrar etmesiydi. Hani genelde böyle tipler kitaplarda erkek karakterler olur ama Beth daha önceki okuduklarımdan da beterdi. Onun dışında sevimliydi denebilir.







Yorum Gönder

0 Yorumlar