Kitap Yorumu: Çıplak Sırlar | Liliana Hart (J.J. Grave Mystery, #1)

Orijinal adı: Dirty Little Secrets
Yazar: Liliana Hart
Yayınevi: Martı
Sayfa: 320




Sırlar en derinde gömülü olsa bile, masumiyet maskesi bir gün mutlaka düşer!

Küçük, sakin bir kasabada gerçekleşen dehşet verici bir cinayetin sükûneti bozmasının ardından kasabaya adalet getirmek, tıbbi tetkikçi Jaye ile çocukluk arkadaşı, Dedektif Jake Lawsona düşer. Cinayet vakaları bununla da sınırlı kalmaz ve kasaba halkı bir sinek gibi tek tek avlanmaya devam eder. Her yeni kurbanda şok edici bir sırla karşılaşan Jaye ve Jakein zamanları azalmakta, çember git gide daralmaktadır. Ancak sırlara sahip olan sadece kurbanlar değildir… Yıllar öncesine dayanan bilinmezlikler netlik kazandıkça maskeler bir bir düşmektedir. Tüm bunlar olurken aniden ortaya çıkan tanınmış bir cinayet romanı yazarıyla birlikte olaylar daha da sarpa sarar. Jaye şimdi görevini yapmak ile tutkularına teslim olmak arasındaki ince çizgide yürümek zorundadır.

"Elinizden bırakamayacağınız bir roman. Kadın kahramanın samimiyetine kesinlikle bayılacaksınız. Görünüşe bakılırsa onun bile sırları var!"
-The Book Binge-

Kitabın kapağını görmem merak etmeme yetti en başta. Daha sonradan konusunu okudum ve tamam dedim, bu tam benlik. Katil de şaşırttı beni, e daha ne olsun?

Olay küçük bir kasabada geçiyor. Kasabanın tarihinde yaşanmadığı kadar cinayet bir hafta içinde yaşanıyor. Jack, kasaba şerifi ve Jaye'in de çocukluk arkadaşı. Jaye ise tıp okuduktan sonra bir hastane acilinde çalışırken ailesinin ölümüyle onların cenaze evini işletmeye başlamış, mali durumu pek iyi değil, ayrıca tıbbi tetikçi olarak da görev yapıyor. Ne bu tıbbi tetikçi? İlk okuduğumda bana da bir garip geldi ama küçük kasabadaki adli tabip gibi bir şey olduğunu düşünürseniz yetecektir. Ceset dolabı bir anda hiç bu kadar dolmayan Jaye'in kafasını karıştıran bir de ünlü yazar geliyor kasabaya.

En başlarda sık sık bu cinayet romanı yazarının katil olduğunu düşürdüm, çıkmayınca da bir hayli şaşırdım. Neyse ki kurguda bu çeşit bir basitlik yoktu, katil beni şaşırttı hatta. Okurken cidden dikkat etmek gerekiyormuş bunu anladım. Kitabın yıldız çifti Jack ile Jaye olmalı diye diye Jaye ile kasabaya gelen yazar arasındaki ilişkiye bütün kitap şaşırdım, bunu söylemeliyim. Bu kısımdan da hiç beklediğim gibi çıkmadı ama final beni şaşırtmaya yetti de arttı bile.

Kitabın en güzel kısmı ise karakterler kesinlikle. Jaye beklemediğim gibi çıktı, çok samimi ve de komik bir kız. Jake ile muhabbetleri de eğlenceli, Jake'in kendisi zateeeen kıza yıllardır yanıkmış ama bizimki tabi yine önündekini göremeyen kızlardan çıktı. Jaye'in diğer J ile başlayan ismini (J.J. diyorlar kısaca kıza) bir türlü öğrenemedik ama o da ikinci kitaba kalsın artık.

Eğlenceli bir romantik gerilim romanı. Bu tip kitapları seviyorsanız bunu da seversiniz bence.




Yorum Gönder

0 Yorumlar