Kitap Yorumu: Her Şey Senin Uğruna | Mary Wine (Highlander, #1)

Orijinal adı: To Conquer a Highlander
Yazar: Mary Wine
Yayınevi: Nemesis
Sayfa: 376



Torin Mcleren, toprakları için ölmeye hazır, öfkeli bir Kuzey İskoçyalı… Halkına yapılan saldırının intikamını almak için harekete geçen Torin’in planı, düşmanının kızını kaçırarak esir almaktır.

Shannon McBoyd, babasının sevgisini hissedemeden büyümüş bir genç kadın… Babasından intikam almaya çalışan Torin tarafından kaçırılan Shannon, hayatına bir köle olarak devam edeceğini zannetmektedir.

Torin ve Shannon arasında gelişen olaylar Torin’i intikamından, Shannon’ı ise korkularından uzaklaştırabilecek mi?

Bir yanda tutku, diğer yanda intikam…
1400’lü yılların büyülü atmosferinde geçen etkileyici bir roman.



İskoç hikayelerine bayılırım. Böyle kiltlerini giymiş, kılıçlarını kuşanmış Highlander savaşçılarına hep bir ağzımın suyu akar. Buradaki arkadaş Torin de fena değildi, tabi sık sık kadınım diyip duruyordu, battı valla kulağıma. Ama kadın karakter tam bir ömür törpüsüydü orası kesin.

Hain lordun kızı olan Shannon'u Torin kaçırıyor ve kalesine getiriyor. Tabi tahmin edebileceğiniz gibi birbirlerinden etkileniyorlar. Kız asi ruhuyla bunu defalarca reddetse de bir dokunuşuyla jöle kıvamına geliyor her defasında. Bu kadar barizken etkilenmesi, inadına Torin'i kışkırtıyor sürekli.

Babası olan lordun ölüm emirleri kesinleşince aileden olduğu için Shannon'un da kellesinin gitme tehlikesi var. Ölüm korkusu işin içine girince nihayet Torin'e içinden geldiği gibi davranmayı başarıyor. Kitabın sonlarına doğru kaderini öğrenmek için Torin'in bundan haberi yokken saraya götürülüyor. Torin tabi bunu duyunca atlıyor atına, küçük kralın yerine söz sahibi olan Douglas'a çekiyor restini, kurtarıyor kızı. Sonra evleneceğiz diyince kız gene kem küm ediyor, benden eş olmaz cart curt, klanın benim soyumu istemez vs. Şöyle bir an duruyorsunuz ve...


Ağzının ortasına iki tane çakasınız geliyor. Herkesin içinde evlilik teklifini yineleyince nihayet gururunu yeniyor da evet diyor, siz de oh çekip kitabı bitiriyorsunuz. doğum yaptığı kısım da anlatılıyor sonrasında, kız değil de erkek çocuk verdiği için saçmalıyor, oralara değinmek istemiyorum daha fazla neyse. Sonuç olarak ultimate gururlu, kıl bir kadın karaktere harcanan yahuşuklu İskoç beyi Torin'i okuyorsunuz. Tek güzel yanı Torin. Serinin bence diğer kitapları daha iyidir. 




Yorum Gönder

0 Yorumlar