Kitap Yorumu: Hain Ölüm | Nora Roberts (In Death, 12)

Orijinal adı: Betrayal In Death
Yazar: Nora Roberts
Yayınevi: Epsilon
Sayfa: 390

Teğmen Eve Dallas, tanıdık bir yerde, kocasının otelinde hunharca işlenen bir cinayeti çözmek zorunda.
Lüks Roarke Palace Otel'in 4602 numaralı odasına çarşafları ve havluları değiştirmek üzere adımını atan temizlik görevlisi, en kötü kâbusuna doğru yol almakta olduğundan habersizdir. Bir katil, ince gümüş bir kablo ile onu boğar. Katliamın sorumlusu ise yalnızca seçkin müşteriler için çalışan bir kiralık katil olan, müzik ve öldürme tutkunu Sly Host'tan başkası değildir. Teğmen Eve Dallas, katilin kimliğini bilse de bu, davayı çözmesinde yardımcı olmayacaktır. Çünkü bu işin arkasında bir kişi daha yer almaktadır ve bu cinayeti emretmesi için kişisel bir sebebi vardır. Eve korkunç bir ihtimalle yüzleşmek zorunda kalır; aslında gerçek hedef kocası Roarke'tır.



Eve Dallas ve Roarke ikilisiyle hala tanışmadıysanız beni çok şaşırttınız diyebilirim. Her kitabında ayrı hayran kalıyorum kadına. Bir de o Roarke faktörü yok mu, seriyi tek başına bile okutur yani. İrlandalı yarim benim, canım.

Her kitabında olduğu gibi bunda da gayet iyi bir kurgu vardı. Bu sefer hedef Roarke, önce otelindeki bir hizmetçi, sonra da yakın bir arkadaşı öldürülüyor. Bütün mantık dikkatini dağıtmak için ama bunu Eve ile geç fark ediyorlar. Yine de çok geç olmadan bütün bağlantıları kuracaklar tabi.

İlk defa bu kitapta sanırım Eve katilin adını sanını tipini bilmesine karşın onu bulamadı. Katil de kiralık olduğu için aslında çözmesi gereken daha çok şeyler vardı ama yine de garip bir durumda kaldı. İğrenç bir kiralık katil var kitapta, önce dövüyor kurbanlarını tanınmayacak halde, sonra tecavüz ediyor cinsiyet önemli değil, ardından da bir gümüş tel ile boğarak öldürüyor. Cani ruhlu manyak bir adam, az kalsın Summerset'i de hallediyordu da bizimki akıllı tabi, kolay mı Dublinlerde yetişmiş adamı haklayabilmek...

Bir de Roarke'un öldü sandığı eski dostu çıkıyor karşısına. Başından beri bir şeyler çevirdiğinden şüphelendiğim adam beni şaşırtmıyor ki kitabın ismine gönderme burada var bence. Ama bedelini fazla ağır ödedi, üzüldüm.

Bütün her şeyin aslında Roarke'un otelindeki müzayede ile alakası var ama çözmeleri geç oluyor. Bana bıraksalar kesin çözmüştüm :P Kısacası acayip eğlendiğim, heyecanlandığım bir başka kitap daha oldu. Seriye feci derecede bağımlıyım, beni bir tek Yorumbaz anlıyor bu konuda :D Eve ve Roarke sizi kendine tamamen çekebilen bir çift, saatlerce hikayelerini okuyabilirsiniz. Eve'in bazı yorumları ve davranışları sizi bir hayli eğlendiriyor ayrıca. Roarke canım zaten bir içim su. Hala okumayı düşünmediyseniz ayıp ediyorsunuz demek.



Yorum Gönder

0 Yorumlar