The Cuckoo's Calling - Robert Galbraith (nam-ı diğer: J.K. Rowling)



Yeni ve mükemmel bir gizem hikayesi: Dedektif Cormoran Strike bir süper modelin intiharını araştırıyor. Afganistan’da bir mayına basıp bacağını kaybettikten sonra, Cormoran Strike özel dedektif olarak kıt kanaat geçinmektedir. Sadece bir müşterisi vardır ve alacaklıları onu aramaktadır. Ayrıca uzun süreli kız arkadaşından yeni ayrılmış ve ofisinde yaşamaktadır.

Sonra bir gün John Bristow ilginç bir hikayeyle ofisine dalar: Kız kardeşi, arkadaşlarınca Cuckoo olarak tanınan efsanevi süper model Lula Landry, birkaç ay önce ölmüştür. Polis intihar olduğunu söylemiştir ama John buna inanmayı reddetmektedir. Dava Strike’ı multimilyoner güzelliklerin, rock-star erkek arkadaşların ve umutsuz tasarımcıların dünyasına savurur ve onu çeşitli zevkler, ayartma baştan çıkarmalarla tanıştırırken aldanmasına da neden olur.

Dedektifleri tanıdığınızı iddia edebilirsiniz ama Strike gibisiyle hiç tanışmadınız. Zengin ve varlıklı kişileri ise bu tip bir soruşturma altında hiç böyle görmediniz.

Bugün aldığım şaşırtıcı haberle J.K. Rowling'in takma isim altında bir roman yazdığını öğrendim. Bu sefer bir dedektif romanı yazan Rowling, takma ismi ifşa edilmeden önce de çok beğenilmiş. Takma ismiyle roman yazmanın heyecan verici olduğunu söyleyen Rowling, biraz daha bu sırrın gizli kalmasını istediğini de söylemiş. Kısacası Robert Galbraith ismini gördüğünüzde arkanızı dönüp gitmeyin. Umuyorum ki kitap bizim buralarda da çıkar. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar