6. ÜKG Blog Turu: Kutsanmış Kan - Samantha Young


ÜKG olarak bu ay Kutsanmış Kan’ı ağırlıyoruz. Kan Günlükleri isimli üçlemeye ait olan kitabın yazarı ise Samantha Young. Asıl ününü yazdığı fantastik kitaplarla yapan şeker İskoç hanım, ayrıca yetişkin romans türünde de yazmakta. Açılışı yaptığı “On Dublin Street” yorumum için de buraya bakabilirsiniz. 


Tanıtım

Eden bir "Kutsanmış", Ankhların deyimiyle bir Ruh Yiyici'dir. Kutsanmışlar, insanların ruhlarıyla beslenerek hayatta kalabilen canlılardır ve bunu ilk yaptıklarında bir insanın ruhunu tamamen almaları yani onu öldürmeleri gerekmektedir. Henüz bunu gerçekleştirmeyen Eden, her an artan açlığına karşı büyük mücadele vermektedir. Bunun en büyük nedeni de, bir insan olduğunu sandığı Noah'dır.
Eden, çok sevdiği arkadaşı Noah'nın aslında insan değil de, Kutsanmışları avlamakla görevli bir Ankh olduğunu öğrenir ve büyük hayal kırıklığı yaşar. İhanete uğradığını düşünen Eden öfkeye teslim olur ve ilk ruhunu almaya karar verir. Diğer yandan onu bu durumdan kurtarmaya çalışan Noah ve diğer Ankhlar, Eden'in bu dürtüsünü yok etmek için planlar yapmaktadır. Bir yanda kızgın, kırgın ve öfkeli bir Ruh Yiyici, diğer yanda ona doğruyu göstermeye çalışan bir Ankh vardır şimdi...



Yorum

Orijinal adı: Blood Will Tell
Yazar: Samantha Young
Seri: Kan Günlükleri
Martı
280 sayfa

Gelelim elimizdeki kitaba. Eden’ın başından geçenlerin anlatıldığı romanda fantastik yaratıklar ve onları avlayan insan üstü türler var. Eden ve de ailesinin içinde yer aldığı yaratık grubu Ruh Yiyenler olarak tanıtılıyor, ama onlar kendilerini Kutsanmış olarak adlandırmışlar. Adı üstünde kurbanlarının ruhlarını yiyerek beslenen bu tür, bir yaşa kadar normal olarak davranıyor. Ama 17-18 yaşlarında açlıkları katlanılamaz hale geldiğinde bir tören ile resmi olarak ruh yiyiciye dönüşüyorlar. Eden da işte bir türlü kendini ruh yeme fikrine alıştıramadığından bu töreni elinden geldiğince geciktirmeye çalışıyor. Okulda insanlar ona karşı garip bir korku duyuyorlar, gerek görünüşü gerek de davranışları bir hayli ekstrem onlar için. Ama okulda şahit olduğu bir sürü zorbalığa da kayıtsız kalmadan edemiyor.

Okulda bir süre tek tabanca takılan Eden, son sınıfta okula gelen ve etraftakilere göre garip kabul edilen Noah ile takılmaya başlıyor. Tabi Noah’nın genç görünmesine rağmen aslında 70'lerinde olan ve de ruh yiyici avlayan bir türden olduğunu bilmiyor. Bu tür ise Ankh olarak biliniyor ve Noah ile Eden 6 ay boyunca normal birer liselilermiş gibi takılıyorlar. Noah’nın görevi zaten onunla arkadaş olmaya çalışmak. Bu sayede Eden’ı dönüşmeden önce kurtarabilmeyi amaçlıyorlar. Aslında ruh yiyicilik seçilip seçilmeyen bir şey değil ama Eden’ın kendisinin dahi bilmediği geçmişi onu belki de normale döndürebilir.

Garip bir anne-baba, sadist bir kuzen ve hayatta tek değer verdiği biricik abisi ile olan yaşantısı kısa bir zaman içinde alt üst oluyor ve suikast girişimleri, karmaşa, acı, ihanet ve de ölüm hayatına giriyor. Eden ne yapacağını bilemez bir halde kalınca ilginç bir yerden ona yardım eli uzatılıyor ve geçmişi hakkındaki asıl gerçekleri öğreniyor.

Kitap gayet güzel, sıkmadan anlatıyor kitabı. Asıl olarak hem Eden'ın hem de Noah'nın ağzından dinlesek de ara sıra yan karakterlerin de anlattığı oluyor. Kalın olmadığı için hemen bitiveriyor. Kendim için elime almamla bitirip bir kenara koymamın bir olduğunu söyleyebilirim. Konusunu da sevdim, serinin diğer kitaplarını da merak ettim. Zaten ikinci kitap Geçmişin Kanı da bu ay Martı Yayınları'ndan çıktığı için ikincisi için fazla beklemeyeceğimiz de bir gerçek. Kısa ve güzel bir fantastik roman okumak istiyorsanız hangi kitabı alacağınız biliyorsunuz.

ps: Bir de şu ruh yiyicileri inatla ruh emici diye okumasam iyi olacaktı, kitap boyunca HP aklımdan çıkmadı. Bir de o siyah kukuletalar... 



Diğer bloglara göz atıp tura devam etmeyi unutmayın!
Kitab-ı Sevda: Kitap Yorumu ve Okuyucu Testi
Zimlicious: Yazarla Söyleşi
Kitap Hayvanının Günlüğü: Kitap Yorumu Ve Yazar Tanıtımı
Romancekolik: Ön Okuma
Sevgili Kitap: Kitap Yorumu ve Okuyucu Yorumları
Kağıt Kız: Kitap Çekilişi
Yorumbaz: Kitap Tanıtımı


Yorum Gönder

0 Yorumlar