J.K. Rowling, HP serisine devam edecek mi?


Sorunun cevabı: Hayır. Geçen çarşamba canlı olarak yaptığı bir röportaja göre Rowling, o kurguya tekrar dönmemeye kararlı. “Teknik olarak tekrar o dünyaya geri dönüp bir tomar olasılık ve sonu ele alıp onları yapıştırıp da ‘İşte bu, bunu satabiliriz,’ demek istemiyorum. Bu, o kitapların bendeki yeri ile alay etmek gibi olur,” diyor hatta çok satan yazar. Bence de bu kararı doğru. Seri gayet güzel bitti, hepimizde de bu haliyle yer edindi. Yan karakterlerin olayları ya da ileride yaşananlar gibi bir kurguyla çıkıp gelmeyecek olması çok iyi.     

Ayrıca röportajında Rowling, yazdığı HP kitaplarından bazılarına baktığında kitapların bazı yerlerinde daha çok zaman harcamış olmayı dilediğini söylemiş. Hangi kitaplar bilemiyorum ama bence o kitaplarda eksiklik veren kısımlar yoktu. Ya da o kadar soluksuz okuyordum ki anlamadım :P 

İşin kısası "The Casual Vacancy"nin çıkacağı bu günlerde kitabı beğenmezseniz yeni bir HP kitabı olmayacağı kesin. Bakalım siz beğenen kesimden mi, beğenmeyen kesimden mi olacaksınız?

Röportajın orijinali için de buraya tıklayın.


Yorum Gönder

0 Yorumlar