12. ÜKG Blog Turu: Kayıp Kız - Gillian Flynn | Gerilimin Kitap Halleri


12. ÜKG blog turuna bu sefer ödüllü bir kitabı konuk ettik. Geçen senenin en iyi gerilim kitabı ödülünü alan Kayıp Kız, uzuuun zamandır kitap gündemini meşgul etmişti. O kadar konuşuldu ki yakında sinemalarda da izleyebileceğiz bu kurguyu.

02.07 - Kitap Esintisi - Gerilimin Kitap Halleri




Aşık olduğunuz insanı ne kadar tanıyabilirsiniz?
"Ne düşünüyorsun Amy?.. Evliliğimiz boyunca dile getirmesem bile, içten içe, sürekli sorduğum soru bu. Sanırım bu tür sorular tüm evliliklerin kaçınılmazı: Ne düşünüyorsun? Neler hissediyorsun? Sen kimsin? Bize ne oldu? Şimdi ne yapacağız?"
Evliliklerinin beşinci yıldönümü sabahında, karısı Amy aniden ortadan kaybolunca, Nick Dunne bu sorularla baş başa kalıyor. Polisin baş şüphelisi Nick. Amy'nin arkadaşları, kadının Nick'ten korktuğunu, bazı şeyleri ondan sır gibi sakladığını söylüyor. Nick'e göre bütün bunlar büyük bir yalan. Polis, Nick'in bilgisayarında tuhaf bilgilere rastlıyor. Dahası, biri, cep telefonundan ısrarla Nick'i arıyor. Asıl soru şu; Nick'in güzel karısına ne oldu? Peki, Amy'nin özenle paketleyip bıraktığı kutuda ne vardı?
Kayıp Kız'da evlilik, tam bir savaş sanatına dönüşüyor.
"Bıçak kadar keskin. Şaşırtıcı derecede sinsi. Akıl almaz bir oyun. Kayıp Kız, Gillian Flynn'den baş döndürücü bir roman. Gillian Flynn'in gerilim konusunda Patricia Highsmith'den geri kaldığını düşünüyorsanız, dantel gibi dokunmuş bu hikayenin ayrıntılarına bir daha göz atın. İlk okuduğunuzda yüreğinizin sıkışmasına neden olan şeyler, ikinci okuyuşunuzda tamamen farklı görünecek."
-Janet Maslin, The New York Times-
"Alfred Hitchcock'u bile kıskandıracak, karşı konulmaz bir yaz gerilimi. İnsan psikolojisinin en karanlık kuytularına inen bu nefis gerilim romanı tüylerinizi diken diken edecek."
-People-

Böyle okuyunca sizi gerim gerim geren, “of abi ne kitaptı ya” diye ünlemlerle sayıklamanıza neden olan kitaplar vardır. Misal olarak Kayıp Kız’ın gerilimini düşününce aklıma diğer kitaplar geldi. Sizi psikolojik olarak etkileyip, heyecan ve korku duymanıza neden olabilecek başka kitapların açlığına düşerseniz, kendi kütüphanemden favorilerimi sıralayabilirim.


Kurban – S.J. Bolton
Okuduğum en iyi gerilimlerden biriydi. İnanılmaz bir düzenleme, garip âdetler, psikopat zihinler... Bu kitaptaki olayları okuduktan çok sonra bile unutamayacaksınız. 

Cerrah – Tess Gerritsen
Serinin ilk kitabı en en en gerilimli olanıydı. Moore’un başından geçenleri dinlediğimiz, katilimizin de tam bir psikopat olduğu muhteşem bir başlangıç diyebilirim. Kitabın bir yerinde “Koş Moore, yetiiiiiş!” diye çığlık atabilirsiniz.

On Küçük Zenci – Agatha Christie
Polisiye kraliçesi bu listeye girmezse başımıza meteor düşer. Bu kitabın kurgusu o kadar muhteşem ki – belki de defalarca övdüğümü duymuşsunuzdur – hiçbir şeyin farkına varamıyorsunuz. On küçük  zenci şiiri hala aklımdadır. Bu kitaptaki olası tepkiniz “Kim öldürdü lan bunları” olabilir, normaldir.

Kanlı Masallar – Craig Russell
Serinin ikinci kitabıdır ama acayip psikopat bir katili vardır. Grimm masallarına bakış açınız bir anda değişir ve kitabın sonundaki vahşiliği asla unutamazsınız.

Ejderha Dövmeli Kız / Ateşle Oynayan Kız – Stieg Larsson
Lisbeth Salander isimli mükemmel ötesi bir karakteri bize tanıtan mükemmel ötesi seridir. Seriyi en başında sıkılıp bırakmazsanız sizi bir hayli gerecektir. Özellikle ikinci kitabın sonunda Lisbeth’in yaşadığı şeyi de unutamamışımdır. İsveç yapımı filmlerini izlemenizi de tavsiye ederim.

Kötü Ruh – Maxime Chattam
Bu da gerile gerile okuduklarımdandır. Sonunda üzse de bu nasıl bir zihindir dediğim kitaplardan biri diyebilirim. Üçlemenin ilk kitabı, diğerleri de tahminimce sadece gerilmeniz için yazılmıştır.

Kutsal Meclis – Ted Dekker
Tırsa tırsa okuduğum kitaplardan biridir. Zaten içinde şeytanla ilgili bir şeyler oldu mu gerilmek için fazla bir nedene gerek kalmıyor. Gözlerim kocaman bir şekilde okumuştum kitabı, hatırlarım. Size “Exorcist” desem kitabın temasını anlarsınız muhtemelen.

Kızıl Nehirler – Jean Christophe Grange
ÜKG kızı Yorumbaz’ın önerisiyle listede. İnanmayacaksınız ama ben hala bu adamın ilk kitaplarını okumadım, öyle kaldı. Ama genel olarak en sevilen kitabı bu. Okuduğumda eminim ben de çok seveceğim ama okuma listemin bir yerlerinde kayboluyor hep.


Şeytan Yemini – Jean Christophe Grange
Benim favori Grange’im budur. Bu da yine psikopatlarla doludur, ayin vs. ne ararsanız vardır. İyi bir gerilim örneğidir, okunmalıdır.

Saklambaç – Lisa Gardner
“Of be, kim çıktı arıza amca” dediğim kitap. Kıza acıya acıya okuyorsunuz ama sonra işler tamamen sarpa sarıyor. Kızın geçmişindeki sırların ortaya çıkmasıyla sizi heyecan içinde bırakan bir finale şahit oluyorsunuz.

Gönül Yarası – Chelsea Cain
Gretchen Lowell isimli bir seri katili anlatan serinin ilk kitabı, sinirlerinizi bozabilecek işkenceler ve psikolojik baskılar içeriyor. Bir de sonunda öyle bir şey oluyor ki, hadiiii diye kalıvermeniz muhtemel. 





Kayıp Kız çekilişine katılmayı unutmayın!
  • Tüm bloglardaki Rafflecopter uygulaması aynıdır. Tek bir blogtan giriş yapmanız yeterlidir.
  • Sadece Türkiye için geçerlidir.
  • Çekiliş sonuçlandıktan sonra kargoda kaybolan kitaplar konusunda bloggerlar hiçbir mesuliyet altında bırakılamaz, kitapları yayınevi temin etmektedir.
  • Çekiliş 6 Temmuz Cumartesi günü son bulacak, kazananlar gün içerisinde açıklanacaktır.
  • Kazanan kişilerin açık adres, telefon numarası ile gönderilen e-mail'e iki gün içinde cevap vermesi gerekiyor. Aksi halde çekiliş yenilenecektir.
a Rafflecopter giveaway





Yorum Gönder

0 Yorumlar