Kitap Yorumu: Geçmişten Gelen Ölüm | Nora Roberts (In Death, #14)

Orijinal adı: Reunion In Death
Yazar: Nora Roberts
Yayınevi: Epsilon
Sayfa: 448



New York Times çok satan yazarı Nora Roberts, Eve Dallasın yepyeni bir macerasıyla seriye kaldığı yerden devam ediyor. Eve Dallas ve geçmişinden gelen bir katilin yolu bir doğum günü partisinde yeniden kesişir. Walter Pettibone eve gelip yüzlerce arkadaşı ve ailesi sürpriz diye bağırdığında saat tam olarak 19:30dur. Bu onun doğum günüdür. Bu partiden haftalar önce haberdar olsa da asıl sürprizden şimdilik haberi yoktur. Saat 20:45te, yeşil gözlü ve kızıl saçlı bir kadın ona bir şampanya kadehi uzatır. Şampanyadan bir yudum alır ve ölür. Bu kadının adı Julie Dockporttur. Partideki hiç kimse onu tanımamaktadır. Fakat Teğmen Eve Dallas onu oldukça iyi anımsamaktadır. Eve on yıl önce onun hapse atılmasından bizzat sorumlu olan kişidir. Şimdi iyi halden salıverilmiştir ama içinde kötülükten başka bir şey yoktur. Görünen o ki Dallas ile yeniden yüzleşmek istemektedir ve bu, unutulmaz bir karşılaşma olacaktır.

Roarke bebeğim diye yazıya giriş yapıyoruım. Hani Roarke var tamam benim için gibi anlamayın ama, adam çok iyi ya. Sanırım her yorumum böyle gidiyor bu seride. Eve de inanılmaz çetin ceviz, o yüzden de çok seviyorum, ama Roarke ayrı.

Bu kitapta evlilik yıl dönümlerine şahit oluyoruz. Serinin 3. kitabının sonuydu sanırım evlenmeleri, işte 14. kitap olmuş, yıl dönümü gelmiş. Katil de Eve'in geçmişte içeri tıktığı bir manyak. Evlendiği kocalarını siyanürle felan öldürüyor. Eğer okuduysanız James Petterson'ın Balayı kitabını, ona baya benziyor evet. Rehabilitasyon merkezinden çıkan manyak bu sefer gelişigüzel zengin erkekleri öldürmeye başlıyor. Eve'e de yıllardır bir kin gütmüş, onu da öldürecek ama öncelikli hedefi Roarke. Bunu kimseye çaktırmadığını düşünse de Eve korka korka asıl planının bu olduğunu fark ediyor tabi ki.

Peabody'nin ailesi de ziyarete geliyor ve annesinin yaptırım gücüne boyun eğiyor Roarke da Eve de. Kadın istemsiz olarak karşısındakine dediğini kabul ettiriyor, bakışı mıdır nedir ama Roarke ile Eve'in evinde kalıyorlar tüm bu süre boyunca anlayın yani.

Kitaptaki diğer önemli nokta ise Eve, yıllar sonra Dallas'a dönüyor. Küçükken Dallas'ta yaralı olarak bulunmuştu seriye aşinaysanız, sürekli de kabuslarına giriyor hatta babası ve orada yaşadıkları. İşte Dallas'a gidip o kaldığı otel odasına felan girince çöküş yaşıyor ama atlatıyor neyse ki. Roarke da en az onun kadar etkileniyor.

Katilin hamlesini önden tahmin ettikleri için Roarke'un yem olmasına izin vermek zorunda kalıyor Eve. Bütün planı tekrar tekrar gözden geçiriyor ve tabi ki kadını iyi bir dayaktan sonra tekrar yakalamayı başarıyor. Dayak kısmı özellikle çok iyi, ağzını burnunu kırıyor önce Eve.

Her kitabını çok sevdiğim serinin yakın bir zamanda sonraki kitabını da okumayı düşünüyorum. Evet bildiniz, Roarke yüzünden :P Şaka tabi, her karakterine sanki arkadaşımlarmış gibi ısındığım bir seri. Zaten Nora yazacak da iyi olmayacak? Mümkansız.



Yorum Gönder

0 Yorumlar