Kitap Yorumu: Bir Sır Saklı İçimde | Julie Berry








Orijinal adı: All The Truth That's In Me
Yazar: Julie Berry
Yayınevi: Dex
Sayfa: 260



Kimse ismimle çağırmaz beni.
Küçük çocuklar bilmezler.
Her gün güneş doğarken hatırlatırım kendime,
bir gün ben de unutursam diye.
Judith, benim adım Judith.

Judith dört yıl önce en yakın arkadaşı ile birlikte kaybolmuştu.
İki sene sonra geri döndüğünde, konuşamıyordu.

Judith artık lanetli. Ne komşularına, ne ailesine, ne de aşkına
derdini anlatabiliyor. Herkes onu yok sayıyor. Ama canını en çokaşk acısı yakıyor.

Şiirsel bir anlatım. Trajik bir gerilim.
Şok edici bir gizem.

Bir Sır Saklı İçimde görünüşü itibariyle ince bir kitap ama dolu dolu kurgusu var. Judith yıllarca Lucas'a gönlünü vermiş ama sonra başına gelen trajediyle hayatı alt üst olmuş. En yakın arkadaşından sonra o da kaybolmuş ve iki yıl sonra dilsiz bir şekilde geri dönmüş. Aslında öyle bir sırrı var ki...

Zaman içinde konuşamadığı için aptal konumuna düşürülmüş, dışlanmış, kendi öz annesi bile ondan rahatsız. Lucas ise başka biriyle evlenmek üzere, kısacası Judith harap olmuş bir halde. Bir de nehirden yaklaşan üç yerli gemisiyle savaş kopmak üzere. Lucas'ın babası albay yıllar önce ortadan kaybolduğu içinse yönetimi bu sefer Lucas ele alıyor ama Judith onun babasını bulup getiriyor. Ne de olsa iki yıl zorla yanında kalmış...

Judith savaşın kazanılmasının ardından hiç beklemediği bir arkadaş ediniyor ve aslında yapamayacağını düşündüğü bir şekilde yarım yamalak da olsa kelimeleri şekillendirmeye başlıyor. Erkek kardeşinin okula gitmesine heves edip okuma ve yazmayı öğrenmeyi de kafasına koyuyor. Ama bilmediği şey her ne kadar kimseye söylemese de, konuşmayı öğrenmesi demek bu sefer hayatının tehlikeye girmesi demek.

Lucas'ın da nihayet aklının başına gelmesi ile Judith ilk defa umutlanıyor. Ama peşinde onu tamamıyla mahvetmek isteyen bir katil var. Arkadaşının ölümünü görmüş olsa da katilini göremeyen Judith'i ne pahasına olursa olsun ortadan kaldırmak isteyen kişinin kim olduğu ise kitap boyunca bir gizem halinde.

Okulda çektikleri, annesiyle arasının bozukluğu, erkek kardeşinin yakınlığı, beyaz bir kısrak, Lucas'a olan aşkı ve tabi ki bir katilin hiddeti...  Kitap dediğim gibi bir hayli dolu. Okurken hem gülebiliyorsunuz, hem sinirlenebiliyorsunuz, hem de o kadar acıyorsunuz ki gözünüzden birkaç damla yaş rahatlıkla kayabiliyor. Belki asıl katili tahmin edersiniz ama sonları özellikle o kadar heyecanlı ki zaten bir anda sona gelip katilin yakalanışını okuyorsunuz. Eh, bir an kötü mü bitecek diye korksam da öyle bitmiyor neyse ki. Yine de Judith'in hikayesi hafızanıza kazınacak türden bir hikaye. Tavsiyem en yakın zamanda kitabı okumanız.




Yorum Gönder

0 Yorumlar