ÜKG Okuma Etkinlikleri: Night Owl | M. Pierce


ÜKG'nin ilk okuma etkinliğine hoşgeldiniz! Nedir bu derseniz buraya bakabilirsiniz. Night Owl'a dair övgüleri duyduktan sonra Romancekolik ile dayanamayıp kitaba başladık. Kendi adıma söylemeliyim ki ilginç bir kurguyla karşılaştım, garip bir inception havası aldım diyebilirim :D Romancekolik'in yazısı için sizi buraya alalım.

*Etkinliğimiz dolayısıyla kitabı okuyup yorumlayan Gölgeleri Kovalamak bloguna da teşekkür ederiz. :)


Yazar: M. Price
Seri: The Night Owl Triology, #1
Sayfa: 270
Türkçe edisyonu: Yok.



Kaçınılmaz aşk…
Matt Sky 28 yaşındadır ve mükemmel bir hayata sahiptir. Güzel bir kız arkadaşı, büyük bir mirası ve takma adı M. Pierce altında dört adet çok satan kitabı vardır.

Hannah Catalano ise 27 yaşında ve hayatı enkaz halindedir. Erkek arkadaşı işe yaramaz biri olmakla birlikte işinden de hiç hazzetmemektedir.

Matt ve Hannah internette kitap partneri olarak tanışırlar. İlişkileri güvenli, anonim ve masumdur… Ta ki Matt, Hannah’nın fotoğrafını görene kadar.

Matt, Hannah’nın fotoğrafından etkilenmeden edemez. Ne zaman ki şartlar Hannah ve Matt’i bir araya getirir, birbirine yabancı bu ikilinin tutkulu, dokunaklı, unutulmaz ve durdurulmaz aşkları böylelikle başlar.

 Night Owl'un garip bir kurgusu var, zaten ilk olarak konuya bakınca anlaşılıyor. Matt, sosyal yetenekleri pek de iyi olmayan bir yazardır ve M. Pierce adı altında kitaplarını yazmaktadır. (Kitabın yazarının da M. Pierce olduğunu fark ettiniz mi? İşte Inception benzerliği burada, kitap içinde kitap :D) Kimliğini kimse bilmemektedir ve Matt de açığa çıkmasını istememektedir. Ayrıca online olarak da ortak hikayeler yazmaktadır. Son ortaklığı Hannah'dır ve adından başka hiçbir şeyini bilmemektedir, bilmek de istememektedir. Ama Hannah ona yanlışlıkla kendi kullandığı e-posta adresinden bir şey yolladığında istemediği halde hem fotoğrafını hem de tam adını öğrenmiş olur ve kurallarını ihlal ettiği için sinirlenir. Her ne kadar sinirlenmiş olsa da kızın fotoğrafından da etkilenmiştir ama.

Hannah ise işe yaramaz erkek arkadaşlarla zamanını harcamıştır bunca zaman. Edebiyat okumuş olmasına rağmen bir bankada çalışmaktadır ve bundan da çok sıkılmıştır. Beraber öykü yazdığı gizemli partnerinin ailesi ile aynı yerde yaşadığını öğrendiğinde ise hayatını değiştirmek ve de belki yazar ile tanışabilmek amacıyla ailesinin evine döner.


Matt onunla aynı şehirde olduğunu bildiğinde daha da etkilenir. Zaten aralarındaki ilişki yüz yüze gelmemiş olsalar bile garip bir erotizme sahiptir, bu yüzden onu görmemek için kendini tutmaya çalışsa da zerre etki etmez. Tavşanını gezdirme bahanesiyle kızın olduğu yere gider ve kızı gayet dikizler. Evet tavşanı, kedisi ya da köpeği değil dikkatinizi çekerim.

Birbirlerini görmeleriyle ilişkileri garip de olsa bir şekilde başlar. Ama Matt'in zaten bir kız arkadaşı vardır ve Hannah'a M.Pierce olduğunu söyleyememiştir. Gayet dramalı kısımların geleceği barizdir, Matt de zaten bomba patlayana kadar her şeyi saklar ve ilişki tahmin edeceğiniz üzere mahvolur. Tabi ki geçicidir ama çektikleri acıları okumanız gerek, aylarca birbirleriyle görüşemeyecektir çiftimiz.

Merakla başladım, gayet iyiydi en başları kesinlikle, fena da gitmiyordu ama bazı yerlerinde klişelerimiz mevcuttu tabi. Kimi yerlerde Matt'in bir hayli ezik gösterilmesi de battı ama yine de başları uğruna 4 yıldızı hak etti diyebilirim.





Yorum Gönder

0 Yorumlar