16. ÜKG Blog Turu: Doktor Uyku | Stephen King



ÜKG'nin 16. turu, usta ve kült bir yazar olan Stephen King'i ağırlıyor. Son romanı Doktor Uyku ile Shining'i okumuş olanları garip bir nostaljiye götürüyor, ilk kitabını bilmeyenlere de fantastik ve ilgi çekici bir kurgu örneği veriyor.

Tur Takvimi

05.10 | Kitap Hayvanı'nın Günlüğü ~ Ön Okuma
06.10 | Zimlicious ~ Yorum/Makale
07.10 | Romancekolik ~ Stephen King'e Dair
07.10 | Kitab-ı Sevda ~ Yorum, Okurlar Neler Diyor?
07.10 | Sevgili Kitap ~ Yorum , Karakter Fihristi
08.10 | Yorumbazz ~ Yorum - Alıntılar
08.10 | Kitap Esintisi ~ Yorum
08.10 | Kağıt Kız ~ King Filmografisi





King'in, tüm zamanların en çok beğenilen eseri Medyumun (The Shining) unutulmaz karakterlerinden Danny(Dan)Torrance, Doktor Uyku olarak karşınızda.

Çocukluğunda bir kışını geçirdiği Overlook Otelinin sakinlerinden bir türlü kurtulamayan Dan, yıllarca bir şehirden diğerine sürüklenirken, sonunda ufak bir New Hampshire kasabasına yerleşir, bir bakımevinde işe girip, kalan ışıltısını ölmekte olan insanları rahat ettirmekte kullanır. Orada Dan'e Doktor Uyku adını verirler.

Dan, o güne dek görmediği kadar parlak bir ışıltıya sahip olan küçük bir kızla, Abra Stone'la tanıştığında geçmişiyle barışır ve Abra'nın hayatta kalabilmesi için iblislerle zorlu bir mücadeleye girişir.

İyi ile kötü arasındaki epik savaşın hikâyesi olan Doktor Uyku, Medyumun sadık milyonlarca okuyucusunu tatmin edecek ve King külliyatının başyapıtını bilmeyenleri de hayal kırıklığına uğratmayacak yeni ve ihtişamlı bir King destanı...



Stephen King'i ilk defa bu sene okudum. Hatta bu okuduğum 3. kitabı daha. İsmini sıklıkla duymuş olsam da bir türlü başlayamamış okurlardandım bu seneye kadar. Annemin gençlik anılarıyla başladım bile diyebilirim. Fantastik ya da paranormal şeyleri sevmeyen annemin bile zihnine kazınıp onu etkileyen birçok romanı var. Geçen günlerde yazdığım Çağrı yorumuna buradan ulaşabilirsiniz.

İlk kitap Shining - Medyum okumayan biri olarak kitapta çok eksiklik hissetmediğimi söyleyeyim öncelikle. Zaten ilk kitabın konusunu da az çok anlıyorsunuz. Ya da kitabı okumak istemiyorum derseniz de Jack Nicholson'ın  başrolünü oynadığı 1980 yapımlı filmini de izleyebilirsiniz. Sizi güzelcene ürkütüyormuş duyduğum kadarıyla.

Bu kitapta da sizi ürkütecek şeyler var merak etmeyin. Hayaletler, Danny'nin geçmişinden kurtulamaması ve özellikle ilk kitabı okuyanların çok seveceği şekilde ürkütücü geri dönüşler de var. Danny'i o zamanlar çocuk olarak tanıyanlar bu sefer alkol batağına saplanmış mutsuz bir adam olarak görecekler. Babası gibi alkol içmemeye karar vermiş olsa da zihnini sadece sarhoşken durdurabildiği için bu, uzun zamandır kullandığı bir kaçış yolu aslında. Ama bir kasabaya yerleşmesiyle alkol sorununu da nihayet atlatmayı başarıyor.


Bu kasabada etraftaki çok güçlü psişik bir kızdan mesajlar felan alıyor. Diyeceksiniz ki bu bebek yaşındaki kızla tanışıyor ama yanılıyorsunuz ve neredeyse 10 sene sonra yüz yüze geliyorlar. Onun nedeni de Abra'nın (AbraCadabra!) ölümünü gördüğü genç bir çocuğun fotoğrafını tekrar görmesiyle çıldıracak raddeye gelmesi. Abra, ilk kitaptaki Danny'i tanımıyorum ama, sanki en güçlü psişik gibi bir şey. Ama onun bu özellikleri kimilerinin ağzını sulandırıyor diyebiliriz. Gerçekten ağızları sulanıyor, nasıl mı?:

Kendilerine bir tür kardeşlik ismi veren grup, yıllar boyunca avladıkları psişiklerin enerjileriyle besleniyorlar ve genç kalıp ölüme meydan okuyorlar. Abra ne zaman Rose'un zihnine giriyor, o zaman Rose asıl hedeflerini bulmuş oluyor ama biraz büyümesini beklemeye karar veriyor. Bir süre sonra da peşine düşüyor zaten.

Paranormal birçok ögenin, yaklaşık 36 yıl sonra gelen bu devam kitabında ne kadar güzel kurgulandığını görüyorsunuz. Sadece paranormal değil, okurken sizi ürküten ve "bir bölüm dahaa" şeklinde kronik okuyucu hastalığına yakalanmanıza neden olabiliyor. Her kitabını okumuş birine eminim harika bir hediye olmuştur. Tanışmayanlara ise güzel bir başlangıç olsa gerek ;)



Çekilişe katılmayı unutmayın!
  • Tüm bloglardaki Rafflecopter uygulaması aynıdır. Tek bir blogtan giriş yapmanız yeterlidir.
  • Sadece Türkiye için geçerlidir.
  • Çekiliş sonuçlandıktan sonra kargoda kaybolan kitaplar konusunda bloggerlar hiçbir mesuliyet altında bırakılamaz, kitapları yayınevi temin etmektedir.
  • Çekiliş 11 Ekim Perşembe son bulacak, kazananlar gün içerisinde açıklanacaktır.
  • Kazanan kişilerin açık adres, telefon numarası ile gönderilen e-mail'e iki gün içinde cevap vermesi gerekiyor. Aksi halde çekiliş yenilenecektir.

a Rafflecopter giveaway

 Altın Kitaplar'a teşekkürler!





Yorum Gönder

0 Yorumlar