Kitap Yorumu: Kolay | Tammara Webber

Orijinal adı: Easy
Yazar: Tammara Webber
Yayınevi: Epsilon
Sayfa: 376 sayfa

Onu uzaktan izliyordu ama tanışmıyorlardı.
Bir gün kurtarıcısı oldu...
Aralarındaki çekim inkâr edilemezdi. Ama birinin unutmak için çok çaba sarf ettiği geçmiş...diğerinin çok inandığı gelecek, onları ayrılmaya zorlayabilirdi.
Ancak ikisi birlikte acı ve suçluluk duygusuyla baş edebilir, gerçekle yüzleşebilir ve "aşkın beklenmedik gücünü" bulabilirlerdi.






Kolay, okuduğum en akıcı kitaplardandı. Sabah başladığım kitap akşamüstü saatlerinde bitmiş bir şekilde yanımdaydı. Son zamanların favori türü olan New Adult tarzındaki kitap aslında yurt dışında çok sevilip okunan bir kitap. Epsilon'un sayesinde bizim dilimize de gelebildi.

Erkek arkadaşından şok edici bir şekilde ayrılan Jacqueline, bir partide olası tecavüzden kurtarılır ve ilk andan itibaren kurtarıcısından etkilenir. Öyle bir şeydir ki Lucas isimli bu çocuk da onu uzun süredir izlemekte ve hoşlanmaması gerektiğini bilse de onu arzulamakta ve istemektedir. Kulağa biraz stalker gibi geliyor ama öyle olmadığını kitabı okurken anlıyorsunuz.

Tecavüze uğramamış olsa da o olaydan çok etkilenen Jacqueline, en yakın arkadaşıyla savunma dersleri alıyor, bu konuda konuşamama yeteneğini yeniyor. Lucas'ın da geçmişinde büyük bir acı var ama güvenip de Jacqueline'e anlatamıyor bir türlü. Ayrıca bir de çift kişilikli gibi bir durumu var ki kitabın ilk başlarından ortalarına doğru ne Jacqueline ne siz her ne kadar bariz olsa da tam olarak duyamıyorsunuz bu itirafı.

New Adult türünde genellikle üniversite çağındaki kişiler anlatılır. Bunun tabi ki lise versiyonları da vardır ama bu tür cinsel ilişki içerdiğine dair ipucu verir. Bu kitap da öyle, o yüzden tecavüz gibi bir konu ile karşılaşınca çok da şaşırmadım. Tek korkum asıl karakterin tecavüze uğrayacağını düşünmemdi, ama o da öyle çıkmadı. Ama tecavüzcü Buck yüzünden Jacqueline bir hayli çekiyor diyebiliriz. İşte stalker buna denir.

İlişkilerini tüm bu psikolojik buhranlara rağmen ilerletmeyi başarıyor çiftimiz de. Sözün özü dramalı kolej hikayelerinden biriydi Kolay. Bence çok rahat okunuyordu, sıkmadı, boğmadı da aptallıklarla. Benim ve diğer herkesin bu kitabı neden sevdiğini tam olarak anlamak için okumanız gerek, pişman olmazsınız.




Yorum Gönder

0 Yorumlar