Yarın ve Daima (Inn BoonsBoro Triology, #1)

Orijinal adı: The Next Always
Yazarı: Nora Roberts
Epsilon
405 sayfa


Boonsboro'daki tarihi otel hem savaşı hem de barışı gördü, el değiştirdi, hatta söylentilere göre periliydi. Şimdiyse Montgomery kardeşler ve onların enteresan anneleri sayesinde büyük bir yenilemeden geçiyor.
Tarihi oteli yenileyen mimar olan Beckett Montgomery'nin sosyal hayatı, pizza yiyip bira içerken işten bahsetmekten ibarettir. Ancak ilgilendiği bir proje daha vardır: On beş yaşından beri öpmeyi beklediği Clare.
Kocasını kaybettikten sonra doğduğu kasabaya geri dönen Clare Brewster, yalnız bir anne olarak üç çocuğunu büyütürken kasabadaki kitapçıyı da işletmektedir. Romantizm için çok az zamanı olan Clare, caddenin karşısında yeniden hayata dönen eski otele yakından bakmak istemektedir... hem binaya hem de bu işin arkasındaki adama. Otelin büyük açılışı yaklaşırken Beckett, Clare için özel bir tur düzenler ve... birdenbire çok özel bir anı paylaşırlar. Bu bir buluşma değildir ama bu kısacık özel an yepyeni bir şeylerin başlamasına vesile olacak, olağanüstü bir maceranın kapılarını onlara açacaktır.



Epsilon, yazarın düğün serisini bitirdikten sonra yakın zamanda yazmaya başladığı üçlemenin ilk kitabını bizlere sundu. Her zamanki gibi yine çok güzel bir kurgu ve detay yaratan yazar beni yine kendine hayran bıraktı.

Seri, üç erkek kardeşin hikayesini anlatıyor. Bunlardan ilki olan Beckett, gençliği boyunca Clare'i sevmiştir ama Clare başkasına aşıktır ve onunla evlenip kasabayı terk etmiştir. Ama kocası savaşta ölünce iki küçük oğlu ve karnındaki bebek ile de kasabaya geri dönüp burada bir kitapçı açmıştır. Şimdi üç çocuklu olan Clare ile her karşılaşmasında dili tutulan Beckett için zaman gelmek üzeredir, bunu hissediyoruz. Beckett kasabadaki oteli annesi ve erkek kardeşleriyle yeniden onarmaktadır ve yaptığı iş de gerçekten çok etkileyici bir şeye dönüşmektedir. Yazar burada her odayı aşk romanlarının karakterlerinin isminde yaratmış, detayları da çok gerçekçi bir şekilde anlatmış. Sırf bu kadar çabalaması bile yazar için büyük bir artı.

Odalardan biri Elizabeth ve Darcy odası. Bu ikiliyi tanımıyorsanız çekip gidin, okumadan gelmeyin. Bu odanın  bir özelliği ise hayaletli olması. Beckett ona Elizabeth ismini takıyor, hatta Lizzie olarak kısaltıyor ve kötülük peşinde olmayan bir hayalet olduğundan varlığı onu hiç rahatsız etmiyor. (Ayrıca bir odanın ismi Eve ve Roarke idi, okuyunca "vaaay Nora yaaa" dedim ama yine de hoşuma gitti :D )

Clare üç çocukla uğraşmasına rağmen Beckett'ın onun için yaptıklarına gözlerini yumamıyor ve bir ilişkiye başlamış oluyorlar. Yalnız kasabanın züppesi Sam, Clare'i takıntılı bir biçimde izlediğinden Clare bir de onunla uğraşmak zorunda kalıyor. Kitap ilerlerken Beckett'ın sadece Clare'e değil, üç küçük çocuğa da aşık olmasını okuyoruz. Onlarla erkek erkeğe geceler yapıyor, eve köpek getiriyor, oyunları için tabut bile hazırlıyor. Köpeklerin eve gelmesindeki bir etken ise Sam'in takıntısının korkutucu bir hale gelmesi. Yine de ne kadar önlem alırlarsa alsınlar Sam'in zihni çok ters işlediğinden harekete geçmesine engel olamıyorlar.

Sam'in kitabın sonlarına doğru hepten çılgın bir plan yapması Clare için çok tehlikeli bir hal alıyor ve Beckett'a haber veren de sevimli hayaletimiz Lizzie oluyor. Bu krizi atlattıktan sonra ise Beckett çoook güzel bir teklif yapıyor, ne teklifi anladınız siz. Ama detaylar için kitabı okumanız gerek =)

İkinci kitap The Last Boyfriend, ikinci kardeş Owen'ı ve Clare'in en yakın arkadaşı Avery'i anlatıyor. Ama kitabı okurken asıl diğer potansiyel çift, otel müdürü Hope ile en büyük kardeş Ryder'ın hikayesini daha bir merak ediyorsunuz; çünkü Ryder, Hope'a karşı garip bir düşmanlık içinde. Onların kitabı The Perfect Hope ile seri sonlanıyor. Merak içinde beklemekteyim. Epsilon umarım elini çabuk tutar da bizi o kadar bekletmez.




Yorum Gönder

0 Yorumlar