Kaçığın Kızı (The Madman's Daughter, #1)

Orijinal adı: The Madman's Daughter
Yazar: Megan Shepherd
Dex
392 sayfa

AŞAĞILANDI, BABASININ GÜNAHI YÜZÜNDEN.
ÂŞIK OLDU, ESKİ HAYATINDAN ÇIKIP GELEN ERKEĞE.
YEMİN ETTİ, AİLESİNİN GEÇMİŞİ HAKKINDAKİ GERÇEĞİ BULMAYA.

Juliet Moreau Londra’da temizlikçi olarak çalışıyor ve hayatını yerle bir eden skandalı düşünmemeye çalışıyordu. Yıllar önce babası, yaptığı korkunç deneyler yüzünden suçlanınca, ortadan kaybolmuştu. Bir gün babasının ölmediğini, çalışmalarına devam ettiğini öğrendi. Böylece, babasının genç asistanı Montgomery ve gizemli kazazede Edward’la birlikte babasını bulacağı adaya doğru yolculuğa çıktı. Juliet, adada korkunç gerçeklerle yüz yüze gelecek; kendi kanında da taşıdığı, babasının dehasının ve deliliğinin sınırlarını keşfedecek…
Dr. Moreau’nun Adası’ndan esinlenen Kaçığın Kızı karanlık ve nefes kesen bir gotik korku romanı.



Çok ilginç bir kurguya sahip olan roman okurken beni kendine esir etti diyebilirim. Arka yazısından da anlaşılacağı gibi babası yüzünden skandal kurbanı olan Juliet, düştüğü zor durumdan kurtulmak için öldü sandığı babası Dr. Henry Moreu'yu aramaya koyuluyor. Yıllardır babasına söylenen sözlerin uydurma olduğunu düşünmesine rağmen, bir yanı da acaba diye merak etmeden duramıyor.

Eski uşakları Montgomery'i bir handa sıkıştırıyor ve onu babasının yanına götürmesini istiyor. Kalbi zaten Montgomery için çarpmaya başlamış olan Juliet, uzun bir deniz yolculuğu ile babasının adasına doğru yola koyuluyor. Yolculuk esnasında bir sandalda ölmek üzere olan Edward isimli bir kazazedeyi kurtarıyorlar. Edward'ın kendine has sırları olduğunu bilmesine rağmen, yine de ona karşı garip bir çekim duymaktan kendini alıkoyamıyor Juliet. Nedenini bilmiyor, istemiyor da ama bu garip kimyanın nedenini merak ediyor.

Adaya vardıklarında babasının gerçekten çılgın deneyler yaptığını ve kafayı sıyırmasına az kaldığını görüyor. İnanmak istemediği her şeyin bir anda gerçek olduğunu öğrenen Juliet bir hayli sarsılıyor. Ada halkı garip yaratıklardan oluşuyor ve hepsi de babasının laboratuvar ürünü. Ama sonra bu neredeyse mükemmel halkın arasında onlardan garip bir yaratık ada halkını avlamaya başlıyor ve işte Juliet için de gerilim dolu günler başlıyor diyebiliriz.

Kitap çok ilginç bir finalle bitiyor. Ben kitaba da sonuna da bayıldım ama keşke devam kitabı yayınlanmış olsa dedim. İhanet, aşk, çaresizlik ile biten kitap sizi askıda bırakıyor. Kitap boyunca size gerilimi ve gizemi çok iyi bir şekilde yansıtan kitap 5 yıldızı tam olarak hak ediyor diyebilirim.

Kitap bana bir hayli Frankestein'i hatırlattı, o deneyler, uğraşlar vs. ile. Ama aslında kitap 1896'da yayınlanan Herbert Geoge Wells'in Dr. Moreu'nun Adası adlı romanından uyarlanma. Karakter isimleri de aynı olan elinizdeki kitap, orijinal öyküden biraz daha farklı karakterler ve de kurgu içeriyor.

İkinci kitabın ise Dr. Jekyll ve Mr. Hyde romanından uyarlama olacağını söylemiş yazar. Bildiğiniz üzere bu roman iki farklı karaktere sahip bir doktorun öyküsü. Mr. Hyde'ın tam ismi Edward Hyde olduğu için, bu romanın Edward hakkında olduğuna eminim diyebilirim. İşte bu yüzden de dört gözle bekliyorum, çünkü sonunda yaşanan şeyler Edward için bir hayli kötü bitiyor. İkinci kitap Ocak 2014'te yurt dışında çıkacak. Şimdiden mutlaka okumam gereken kitapların arasına girdi.

Siz de zaman kaybetmeyin ve Dr. Moreu'nun hastalıklı zihninde gizemli bir yolculuğa çıkın.






Yorum Gönder

0 Yorumlar