Günaha Davet

Orijinal adı: Seven Years To Sin
Yazarı: Sylvia Day
Pegasus
400 sayfa

Baskılara tüm gücüyle karşı koyan genç bir kadın.
Yedi yıl önce, düğün arifesindeki narin Leydi Jessica Sheffield hiçbir masum genç kızın hayal edemeyeceği kadar ateşli bir manzaraya tanık olur. Şaşkına düşen ancak tuhaf bir şekilde heyecanlanan genç kadın, skandallarla dolu Alistair Caulfield hakkındaki sessizliğini koruyarak evliliğine adım atar. Ancak Caulfield'ın cazibesi genç kadının hayalinde ateş gibi yanarak en yasak rüyalarını süslemeye devam eder.
kalbini aşka açmaktan korkmayan genç bir erkek
Alistair, gözlerinde tutkunun ateşi yanan bu ciddi genç kızın cazibesinden kaçarak uzaklara gider. Ancak yıllar sonra Jessica denizaşırı bir yolculuk için genç adamın gemisine adım attığında, yedi yıldır bastırdıkları arzularının esiri olurlar. Eğer bu tutkuya teslim olurlarsa, birbirlerine kapılıp gideceklerdir...
Erotik, kışkırtıcı ve reddedilemeyecek bir davet.




Sylvia Day, bu aralar ülkemizde çok rağbette olan bir yazar. İki farklı yayınevi bize kitaplarını getirmiş oldu. Bu kitabı, Doğan Kitap'tan çıkan serisinden biraz farklı, fark kısmı da aynı zamanda tarihi bir roman olması.

Yazar erotik romanlarıyla ünlü, bu da farklı değil. Yine de her şeyin arkasında olan kurgu gayet güzel. Yıllar önce istediği kadını özel bir durumda onu izlerken yakalayan Alistair o geceyi asla unutamamıştır. Ama bu güzel kadın Jessica, ertesi gün başkasıyla evlenip yedi yıl boyunca mutlu bir evlilik yaşayacaktır.

Jessica sevdiği eşini hastalıktan kaybedince kendini yine yedi yıl önceki gibi Alistair'in karşı konulmaz cazibesinden etkilenirken bulur. Alistair'in de düzenlemeleriyle haftalar sürecek bir gemi yolculuğunda tek yolcu onlar olur ve yıllar boyunca içlerinde tuttukları her şeyi nihayet birbirlerine açmaya başlarlar.

Bütün bu olaylar güllük gülistanlık gelişse de, kitapta beni asıl meraklandıran kız kardeş Hester'ın öyküsüydü. Hester da severek evlenmiş ama kocası zaman içinde, özellikle sarhoşken, kendini kaybedip Hester'a zarar vermeye başlamıştır. Jessica'nın kayın biraderi Michael ise aynı bizim çiftimiz gibi Hester'a yıllardır vurgundur ama bir türlü onu elde edemeyeceğini hissetmektedir. Bu ikiliyi okurken hüzünlendim gerçekten.

Şiddet dolu geçmişler, dükalık siyasetleri, aşk, mutluluk... Kitapta bir hayli malzeme var. Hatta Hester ile ilgili diyebileceğimiz bir epilog da var merak etmeyin. Daha burada detaya girmediğim bir sürü şeyi merak ediyorsanız kitabı okumalısınız. Gayet akıcı ve de ilgi çekici bir kurguydu diyebilirim.




Yorum Gönder

0 Yorumlar