Kitap Yorumu: Ölümün Tam Zamanı | Agatha Christie


Orijinal adı: The Mysterious Mr. Quin
Yazar: Agatha Christie
Çevirmen: Gönül Suveren
Seri: Harley Quin, #1
Tür: Gizem, Dedektif, Macera
Sayfa Sayısı: 173
Baskı Yılı: 1994
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitaplar

İnanılmaz. Gizemli Bay Harley Quin gerçekten beni mest etti. Buradaki gönderme gerçekten ilginç; çünkü adamın bir "arlöken" olduğu, arlöken lokantalarında yediği, arlöken hanlarında kaldığı anlatılıyor. Arlöken bizim dilimizde soytarı demekmiş, sanırım orijinal hali bariz bir şekilde Harlequin. Bu kısma geri döneceğim. 

Bu gizemli Bay Quin ne zaman ortaya çıksa Bay Satterthwaite kesinlikle bir şeylerin döneceğini anlıyor. Senelerdir çözülemeyen gizemler, cinayetler hep Bay Quin ile bir şekilde alakalı. Tek yaptığı ise Bay Satterthwaite'a olanları anlattırması ve garip noktaları öne sürmesi. Sorduğu sorular okurken herkesin ampullerini çaktırıyor gerçekten, tabi Bay Satterthwaite da tüm olayları böyle çözüyor. Ama dediği gibi, Bay Quin olmasa o şekilde düşünemez. 

Bu Harlequin karakteri gerçekten ilginç, adı da kendisi de. Öyküleri okurken defalarca karakterin paranormal olup olmadığını sorguladım. Agatha'nın kesinlikle diğer karakterleri ya da hikayeleri gibi değil, gerçekten kafanız karışıyor. Olabilir mi, nedir ne değildir hala çözemedim ama bu gizem hikayelere ayrı bir tat katıyor orası kesin.


Yorum Gönder

0 Yorumlar