Kitap Yorumu: Ateşten Doğan | Karen Marie Moning


Orijinal adı: Feverborn
Yazar: Karen Marie Moning
Çevirmen: Barbaros Bostan
Seri: Fever, #8
Tür: Fantastik, Paranormal
Sayfa Sayısı: 494
Baskı Yılı: 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis

Nihayet çileli bir yolun sonunda kitapla buluşabildik. Öyle ki ilk dendiği tarihte çıkmadığı için ben bir de çıkışından bir ay kadar sonra okuyabildim yoğunluğum sebebiyle. Resmen arap saçına döndü kısacası benim için. Nihayetinde de 8. kitabı devirip yine yazar ablanın yaptığı o "son" ile kalakaldım.

Bu seriyi bilen biliyordur, bilmeyen de kesinlikle bu kitaptan başlamamalı. Kitabın başında yazarın bir notu var seriye bu kitaptan başladıysanız sona bir sözlük koydum sizin için diye. Olmaz arkadaşlar, sekizinci kitap yahu, ikinci kitap felan değil ki. Lütfen başlamayın yani. Bir şey anlamanız mümkün değil zaten sırasıyla inşa etmezseniz. İşin garibi geçen kitapta bıraktığımız yerden sonra ben Highlander serisini okumadığım için bile hayıflandım. Gerçi tüm Highlander savaşçılarını okusam bir şey değişmeyecek ama Dareus'un kitabı okusam iyiydi diyorum hala. Bir ara o seriye tekrar döneceğim.

Bu kitapta neler olduğunu çok fazla anlatmaya gerek yok. Jada ile tanışmıştık geçen kitapta, nihayet duygusal kısmına bağlanabildiğimiz bir kitap oldu deyip spoiler vermemek adına bu kısmı hızlıca geçiyorum. Mac ve Barrons her zamanki gibi, Ryodan tabi bu kitaplarda artık en merak ettiğim karakter oldu. Kara delikleri kapatmak için uğraşıyorlar ama aynı zamanda yer altına kilitlenen varlık da rahat durmuyor. Ayrıca bir de Mac'in peşindeki yaratıkların ne olduğunu ve kime çalıştıklarını anladık ki kitabın finalinde inanılmaz öneme sahip. Final için diyebileceğim tek şey OHA. Kitap sakin gibi gidiyordu, pek bir şey olduğu yoktu sonra BAM! Nihayet 8 kitaptır beklediğimiz olay gerçekleşti gibi bir şey. 

Bu kitabın sonundan sonra artemisin keyfini beklemek malesef mümkün değil. Martta serinin son kitabı yayınlanacak zaten, artık seriyi yakalamak için de açtım orijinal halini başladım. Neler neler oluyor bilseniz... Bu seriye ne zaman yorum yazsam sonu aynı bitiyor: O da tek temennimin artemisin sıradaki kitapta işleri daha hızlı ilerletmesi. Gerçi güvenemiyorum da. 





Yorum Gönder

0 Yorumlar