Kitap Yorumu: Başmeleğin Kılıcı | Nalini Singh


Orijinal adı: Archangel's Blade
Yazar: Nalini Singh
Çevirmen: Bige Turan Zourbakis
Seri: Guild Hunter, #4
Tür: Fantastik, Paranormal Aşk, Vampir, Melek
Sayfa Sayısı: 352
Baskı Yılı: 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı

Başmeleğin Kılıcı ile Elena ve Raphael'in ilişkisine devam ediyoruz dedim ama o da ne... Bu Dmitri kitabıymış. Minimal dozda Elena ve Raphael içeriyor ama bu herhangi bir sorun içermedi benim için. Dmitri'nin hikayesi de bir o kadar ilgi çekiciydi.

Yaklaşık bin yıl kadar önce isteği dışında vampire dönüştürülen ve sevdiği insanlar elinden zorla koparılan Raphael'in sağ kolu Dmitri, şehirde acımasızlığı ve sertliği ile ün salmış, bir hayli de güçlü bir vampir. Honor ise bu yaşına kadar kimliğini bulamamış, sürekli yalnızlık çekmiş ve de çok yakın bir zaman önce türlü işkencelerden hayatta kalıp psikolojik olarak yaralanmış biri. Bu ikilinin bir araya gelmeleri ölü bir vampir cesedi ile oluyor. En başlarda Honor bir hayli ürkek olsa da bu sert mizaçlı vampir hiç bilmediği anılarına yol gösteriyor. 

Bence hikaye iyiydi, biraz daha kovalamaca felan olsun isterdim ama bu ikilinin birbirlerine nasıl bağlanacaklarını çok başından tahmin ettim. Yine de arada kaynayan iki masumun da bir şekilde bulunmalarını istemedim değil. Nalini Singh'in bu kitabı sanki diğer paranormal yazarlarda okuduklarımızı andırıyordu. Bir Gena, işte bir Kresley Cole, hatta Lara Adrian, zorlarsak Christine Feehan... Genel kurallara bütünüyle uyan bir kitap olmuş. Birbiri için yaratılan ama uzun süre sonra kavuşabilen iki ruh. Neyse ki bu kısım kitabın hiçbir şekilde seviyesini düşürmüyordu, yazdı mı iyi yazıyor lafım yok. Siz de seriye devam ediyorsanız bunun Dmitri kitabı olduğunu bilin de benim gibi kalakalmayın. Ha bu arada bir sonraki kitap da Jason'ın hikayesi.




Yorum Gönder

0 Yorumlar