Kitap Yorumu: Kadınlar Alayı | Laurie R. King


Orijinal adı: A Monstruous Regiment of Women
Yazar: Laurie R. King
Çevirmen: Müge Atalay Bayyurt
Tür: Dedektif, Polisiye, Gizem
Seri: Mary Russell and Sherlock Holmes, #2
Sayfa Sayısı: 300
Baskı Yılı: 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Portakal Kitap


Sherlock Holmes ve Mary Russell'ın hikayeleri ikinci kitabıyla devam ediyor. Genç bir kızın Sherlock Holmes ile aşık atabilmesi ilk kitapta çok hoşuma gitmişti. Zekaları bir hayli benzer olan ikilinin bu seferki macerası bana ilkinden daha yavan geldi.

Şöyle ki ortalıkta bir kilise var, bu kilisede vaaz veren kadın dönemine göre ileri bir yapıda. Mesela bu kitaptaki feminist düşünceler bir hayli güzeldi. Ama okulunu bitirip tez yazmakta olan Mary Russell bu kilise ile ilişkili insanların başlarına bir şeyler gelmesini biraz garip bulup araştırmaya başlıyor. Tabi ki Sherlock da kenarda kalmıyor, ona yardım eli uzatıyor.

Kitapta sürekli bir olay olmuyor belki ondan çok tat alamadım. Diyeceksiniz ki ilki de öyleydi, bilemiyorum bunda eksik bir şey var gibi. Kitabın sonunda da bir detay var ki sevsem mi sevmesem mi bilemiyorum. Üçüncü hikayeyle seriyi kafamda daha iyi bir yere oturtacağımı düşünüyorum. İlk kitap Arıcının Çırağı gibi bu da klasik Sherlock hikayelerinden farklı olmasıyla sizi kendine çekebilir, şans verin derim.

1. kitap: Arıcının Çırağı




Yorum Gönder

0 Yorumlar