Kitap Yorumu: Harry Potter ve Felsefe Taşı | J.K. Rowling



Orijinal adı: Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Yazar: J.K. Rowling
Çevirmen: Ülkü Tamer
Seri: Harry Potter, #1
Tür: Genç Fantastik, Büyü, Paranormal 
Sayfa Sayısı: 353
Baskı Yılı: 2001
Dili: Türkçe
Yayınevi: YKY

Bugün bu mükemmel serinin mükemmel ilk kitabının yayınlanışının 20. yılı, bu yüzden kutlamanın en güzel yolu ilk kitabı tekrar okumaktır dedim. Çıktığı sene 2001'de Yapı Kredi bize ilk dört kitabı birden vermişti ve ben 8 yaşında küçük bir kız olarak kendimi o kitaplarda kaybetmiştim. O zamandan beri çok şey değişti ama bu seriye olan aşkım hiç azalmadı. Daha geçen hafta Aliexpress'ten HP ürünleri aldım anlayın. 

Kitabı anlatmaya gerek olduğunu sanmıyorum, okumadıysanız da kınıyorum direk. Okurken gözüme ilginç ilginç detaylar çarpmadı değil. Dursley ailesine olan nefretim bir kat daha arttı, o ezik sünepe Malfoy'a da bir kez daha sinir oldum. Hermione'nin felsefe taşını kurtarırken ne yaptığını unutmuşum mesela hatırlamak iyi oldu. Hagrid ve Norbert'i aldığı adam olayını da unutmuşum. Aynı şekilde yasak ormandaki olayları... Bu belki de filmi hatırlayıp kitabı hatırlamadığımdan, çünkü ne zaman felsefe taşını düşünsem film sahneleri gözümün önüne geliyor - tabi ki hepsini izledim - bence nedeni bu. Bir de kitabı okurken minik Harry ile gururlanmadan edemedim 💗

Çok güzel bir dönüş oldu. Senelerdir baştan okumak istiyorum seriyi ama yine olmayacak gibi yoğunluktan. Yine de sonraki kitaplara bir göz attım - tabi birinciyi çıkarmak için hepsini indirmem gerekti. 😀 J.K. Rowling'in hayal gücü ve detaycılığına tekrar hayran oldum. 20 sene sonra bile insanlar bu kitap hakkında konuşuyorlarsa cidden büyük bir başarı demek. 




Yorum Gönder

0 Yorumlar