Kitap Yorumu: İskoç Gelin | Lynsay Sands


Orijinal adı: The Highlander Takes a Bride
Yazar: Lynsay Sands
Seri: Highlanders, #3
Çevirmen: Merve Solmaz
Sayfa Sayısı: 304
Baskı Yılı: 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yabancı

Lynsay Sands ilk defa okumadığım biri, o yüzden de pek bir beklentiyle başlamadığım için eğlendim denebilir. Aslında kadın karakter çok sevimliydi, tam benlikti ama biraz gereksiz erotizm yüzünden kurgu kaybolmuş gibi bir şey. Saidh tam yedi abiyle büyüdüğü için biraz onlar gibi davranıyor. Küfrediyor, içliğiyle at sürüyor, kılıcıyla herkese saldırıyor ve de abilerini içki yarışında küftelik ediyor. İşte Saidh böyle bir kız ve Greer da hem görünüşüne hem de bu cazgırlığına aşık oluyor ilk görüşte. 

Saidh'in kuzeni tam dört koca eskitmiş, bu kocaların neden öldükleri de herkesin dilinde. Saidh her ne kadar ilk kocasını öldürdüğünü bilse de diğerlerinden emin olamıyor. O yüzden bu durumu tam anlamak amacıyla kuzeninin yanına gidiyor ama kendini kalenin yeni lorduna kapılmış olarak buluyor. Tabi kaledeki işler karışıyor, sonuçta ortalıkta bir katil var. Ve tabi ki tahmin edebileceğiniz gibi bu sefer de biri Saidh'i öldürmeye kararlı ama Greer de bunu engellemeye ant içiyor. 

Kurgu olarak tahmin edilebilir, başta dediğim gibi biraz gereksiz erotik, yine de sondaki katil bağlantısı hoşuma gitti. Bir de kızın ukalalığı da okumayı eğlenceli kılıyor. Çok bir şey beklemeden okursanız bence siz de eğlenirsiniz. 

Bu arada aslında yazarın asıl ünlendiği seri Argenau isimli vampir serisi. Bize gelecek mi meçhul.  

Yazarın diğer kitabı: İngiliz Gelin Annabel


Yorum Gönder

0 Yorumlar