Kitap Yorumu: Karanlığın Yükselişi | Yasmine Galenorn


Orijinal adı: Shadow Rising
Yazar: Yasmine Galenorn
Seri: Ayın Kızkardeşleri, #12
Çevirmen: Irmak Taştan
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 2017
Dili: Türkçe
Yayınevi: Martı



Yeni kitabını elime geçirene kadar akla karayı seçtim ama yine de başardım. Bir önceki kitaptan sonra bu kadar çabuk çıkmasını hiç beklemiyordum, acayip sevindim açıkçası. Bu sefer vampir kız kardeş Menolly'nin anlattığı bir kitaptı.

Efendim tahmin edersiniz ki bu kızların durup nefes aldıkları bir dakika olmadığından bu kitapta da sürekli bir macera, sürekli bir koşuşturma vardı. Gölge Kanat, Telazhar ve hayalet efendisi Gulakah hala en büyük düşmanları ama bu sefer Öteki Dünya'da da savaş çanları hafiften çalmaya başlıyor. Bizimkiler işin o kısmı ile pek ilgilenemeseler de Dünya tarafında en azından Gulakah'ı durdurmaya çalışıyorlar. Şehirdeki insan ya da başka türden tüm büyücüler, periler garip bir yorgunluk altında ve nedenini de kimse bulamıyor. Aslında cadıların bile kendileri bir sorun olup olmadığını anlayamıyorlar ama bitkinlikten yıkılıyorlar adeta. Kızlarımız ve eşleri sonunda bunun bir Bhout saldırısı olduğunu ve onları da kontrol eden büyük güçte bir şey olduğunu fark ediyorlar ki kendisi de Gulakah. Kendilerini kısa süreli bir savaşa hazırlıyorlar bu kitapta.

Kızlarımızın kişisel hayatları da bu kitapta bir hayli gelişti. Öncelikle Shade'in tam olarak dönüştüğü ejderhamsı yaratığı tüm kız kardeşlerle aynı anda gördük, Delilah bile bilmiyordu. Ve dönüştüğü şey acayip bir şeymiş cidden. Onun dışında şerefsiz babaları nihayet yola gelip onlardan özür dilemeyi başardı. Ve tabi ki Menolly... Hem Nerissa ile evlendi hem de Roman ile aralarındaki ilişki Kanlı Wyne ile birlikte biraz değişti. Iris ikizlere hamile ki serinin kaçıncı kitabında doğurur bilemiyorum.

Serinin 18. kitapta bittiğini düşünüyordum ama GR'de 19. kitabın mayısta çıkacağını gördüm. Demek ki yazar yayın evi ile en az 3 kitaba daha anlaştı, yani çalsın sazlar oynasın kızlar 🙌 Sırada Camille var, ondan dinlemeyi de özledim. Ayrıca Hyto pisliğinden sonra içinde bulunduğu durumu aşırı merak etmekteyim. Çok bekletmezler bizi umarım.

8.kitap
9.kitap
10.kitap
11.kitap




Yorum Gönder

0 Yorumlar