Kitap Yorumu: Mack Daddy | Penelope Ward


Orijinal adı: Mack Daddy
Yazar: Penelope Ward
Sayfa Sayısı: 282
Baskı Yılı: 2017
Dili: İngilizce

Penelope Ward hem Vi Keeland ile beraber yazdığı kitaplarla hem de çok sevdiğim RoomHate romanıyla tarzını bir hayli beğendiğim bir yazar. O yüzden ki yeni kitabını gördüğüm gibi, hem de konusu çocuklu vs. olunca düşünmeden balıklama atladım ama umduğumu pek de bulamadım. 

Francesca ve Mackenzie - Mack - üniversite yıllarında ev arkadaşı olmuş iki kişi. Francesca'nın görme problemi, ilginç huyları yüzünden ona bir hayli de tutulmuş Mack. Ama geçmişleri malesef istedikleri gibi gitmemiş, araya giren birçok faktör yüzünden de ilişkileri asla platonik aşamasından öteye gidememiş ve Mack terk edip gitmek zorunda kalmış. Seneler sonra ise Francesca'nın öğretmen olduğu sınıfa oğlunu getiren Mack, Francesca'nın tüm dünyasını alt üst ediyor ve bu arada bir erkek arkadaşı olan Francesca'nın aklını bir hayli karıştırıyor. Acaba ikinci bir şansı hak ediyor mu, yoksa seneler önce aralarına giren meseleler yine onların mutluluğunu engelleyecek mi? Klişe bir kitap konusu ama olsun yine de iyidir dedim. Hem de küçük bir oğlan var dedim, ne sorun olabilir ki dedim.

Sorun şu: eski ilişkileri ve şimdiki hallerini yazar uzun uzadıya anlatıyor. Kendimi bu kısımlarda ara ara kurgudan koparken buldum, biraz sayfa bile atlamayı düşündüm, sıkıldım kısacası. Sonra her şey düzelirken son kısımlarda yazar biraz aksiyon katayım demiş ve her şeyi sıkış tepiş yazmış gibi geldi bana. Hikayenin kuruluşu güzel ama bir şey eksik, belki Mack'e de çok ısınamadığım için olabilir. Ortalama bir kitap olduğunu düşünüyorum, diğer kitapları kesinlikle daha iyi bir seçim olur.

Diğer kitapları:




Yorum Gönder

0 Yorumlar