Kitap Yorumu: Hercai | Mary Jo Putney


Orijinal adı: No Longer A Gentleman
Yazar: Mary Jo Putney
Seri: The Lost Lords, #4
Çevirmen: Hatice Nur Altıntop
Sayfa Sayısı: 408
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Epsilon

Bu kitap benim aşırı kelepire bulduğum birkaç tarihi romanstan biriydi. Yazara da aşina olduğumdan neden olmasın dedim ve aldım. Aslında konusu gereği ajanlar, Fransa-İngiltere savaşı vs. hareketli bir konusu da var. Yine de pek aradığımı bulamadığım bir kitap oldu. 

Grey Sommers, 10 yıldır Fransa'daki küçük bir hücrede tutulmaktadır ve normal hayatına kavuşacağından umudu kesmiştir. Aklını kaybetmemesini sağlayan tek şey yan hücrede rahiple olan konuşmalarıdır. Tilki Cassie Fox ise bir zamanlar soylu bir ailenin kızıdır ama ailesini kaybettiğinden beri İngiltere adına ajanlık yapmaktadır. Hala Grey'in hayatta olabileceği haberini araştırmaya başlayınca da onu gerçekten bulur ve şansın yardımıyla da hem onu hem de rahibi kurtarır. 

Cassie ve Grey birbirlerine bağlandıkları bir yolculuk geçirirler. Normal hayatlarına dönüp alışmaları da bir hayli zaman alır. Arada güzel şeyler, tekrar bağlanılan akrabalar vs. olur ama Fransa defteri onlar için kapanmamıştır. 10 sene boyunca ona zulüm eden zorbayla son bir randevuları daha olacaktır. 

Konu olarak sıkıcı bir şey kesinlikle yok kitapta, benim tek derdim karakterleri pek sevememek heralde. Normalde biraz daha farklı bir kurgu var, belki ondan da olabilir. Yazar da epsilonun bir süredir unuttuğu bir yazar zaten, yeni kitaplarına kavuşur muyuz o da meçhul.




Yorum Gönder

0 Yorumlar