Kitap Yorumu. Devil In Spring | Lisa Kleypas


Orijinal adı: Devil in Spring
Yazar: Lisa Kleypas
Seri: The Ravenels, #3
Sayfa Sayısı: 370
Baskı Yılı: 2017
Dili: İngilizce
Yayınevi: Avon

En sevdiğim tarihi aşk favorilerimin bir kısmı bu hanım ablaya ait. Özellikle de Kalbim Sana Ait, benim için çok özel ve çok sevdiğim bir kitap. İşte kaderin cilvesi, serinin bu üçüncü kitabı gelin görün ki o kitaptaki Sebastian ve Evie'nin oğulları! Ben bunu öğrenince tabi ki okumadan duramadım. Hatta seriyi sırayla okuma takıntımı bile bir kenara bırakıp aldım elime üçüncü kitabı. 

Gabriel çok eğlenceli bir karakter, ama Pandora aşırı komik. Çocukluğundan beri pislik babası yüzünden denge ve işitme problemleri çekiyor olsa da özgürlüğüne aşırı düşkün bir karakter. Tüm muhabbetleri bir konudan diğerine atlayarak ilerleyen biri aynı zamanda. Gelin görün ki kendini saçma bir durum neticesinde Gabriel ile baş başa buluyor ve aslında aralarında o güne kadar hiçbir şey geçmemiş olsa da evlenmeleri gerekiyor. Tabi ki bu durum Pandora'yı deli ediyor çünkü özgürlüğünü bir erkeğin ellerine vermeye kesinlikle niyeti yok.

Gabriel da bu şekilde tuzağa düşmekten memnun değil ama Pandora'nın ailesini bir haftalığına kır evlerine çağırdıklarında aslında Pandora'dan başkasıyla mutlu olmayacağını anlıyor. Tek sorun Pandora'yı ikna etmek oluyor ki o kısımlar bir hayli eğlenceli. Özellikle Pandora'nın kişisel hizmetçisi acayip. 

Kitap gayet güzel ilerliyor, Pandora kutu oyunlarını basmak için yanlış yerde yanlış zamanda buluşunca başına belayı alıveriyor denebilir. Ciddi yaralanmalar, Gabriel'ın karısı için duyduğu korkuyla kitap finale doğru yaklaşıyor. Bu kitap tarihi ama modern zamana geçmeye yakın zamanlar anlatılmış, Victoria dönemi yanlış hatırlamıyorsam. Kadınlar biraz daha söz sahibi olmaya çalışıyor ama tabi ki izin verilmiyor. Yine de kadın bir cerrahı, modern tıp yöntemlerini, asepsi antisepsi kurallarına uymaya çalışmayı ilk defa bu romanda okudum. Tek sorun Gabriel'ın kadın cerrahı beğenmeyip erkek birini istemesiydi, olmadı Gabriel eksi not aldın. 

Bu kitap bize ne zaman gelir, gelir mi hatta emin bile değilim. Bu Ravenels serisinin üçüncü kitabı. En son epsilon modern serisinin üçüncü kitabını çıkarmıştı. Bu seriye başlayacak da üçüncü kitaba gelecek de vs vs. Bence ingilizceyi daha hızlı sökersiniz benden söylemesi. Bu arada Devil in Winter (Kalbim Sana Ait), Devil in Spring. Bu isimden bile anlamalıydım ama anlayamadım. Serinin bir sonraki kitabına dair ilginç bilgiler vardı, dört gözle bekliyorum. 

Not: Bu kitapta kutu oyunlar yaratan Pandora aslında Elizabeth Magie Phillips'i temsil ediyor. Monopoly yokken ilk fikri ortaya atan o olsa da oyun tabi ki bir erkek tarafından geliştirilip kitlelere tanıtılıyor. O dönemin iğrenç haksızlıklarından biri daha. Oyun sahibini tanımak için BURAYA bakabilirsiniz. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar