Kitap Yorumu: Dare to Remember | Susanna Beard


Orijinal adı: Dare to Remember
Yazar: Susanna Beard
Sayfa Sayısı: 288
Baskı Yılı: 2017
Dili: İngilizce
Yayınevi: Legend Press

Kitabın tanıtım yazısı "şok edici, elinizden bırakamayacağınız bir psikolojik gerilim" şeklindeydi, ben de oh tam benlik deyip atladım. Ama şok edici değil, gerilim bile değil bence. Kitabın tam olarak ne olduğunu anlatmak için derin bir psikolojik inceleme diyebiliriz. 

Lisa çocukluk arkadaşı Ali ile dairelerinde saldırıya uğruyor ve bir türlü olayları hatırlayamadığını fark ediyor. Uzun bir süre boyunca hayatta kaldığı için kendini suçluyor, neler olduğunu hatırlayamadığı için kendini suçluyor, hatırlamaya başladıkça daha da kendini suçluyor. Kendini soyutladığı köy evinde ara ara bunalımlara, ara ara geçmişten gelen görüntülere ve anılara maruz kalıp panik ataklar geçirebiliyor. Tek dayanağı yan evdeki yaşlı adam John ve köpeği Riley oluyor. Hatta daha sonrasında Riley onun köpeği oluyor çünkü John ona bakamayacak kadar yaşlanmış. Bir de beklemediği bir şekilde Jessica isimli bir kadının hayatına dahil oluyor ve ikisi de ürkütücü şeyler sonrasında sıkı arkadaş oluyorlar. 

Kitap aslında herkesin başına travmatik şeyler geldiğini, hayatta iyi şeylerin de olduğunu anlatıyor. İşin aslı kitapta biraz daha kanlı bir şeyler okurum diye ummuştum ama o bakımdan hiç beklediğimi bulamadım. Sürekli hatırlamaya çalıştığı sır ise beklediğim etkiyi yaratmadı bende. İyi bir psikolojik roman olduğunu düşünüyorum ama gerilim romanı denmemeli. Yazarın ilk kitabı olduğu için pek bir şey söylemeye gerek yok ama kitaptaki sürekli üçüncü tekil anlatımı gözümü bir hayli rahatsız etti diyebilirim.


In English
I thought this book was a psychological thriller but I think this one is based on only psychological terms. Lisa was feeling guilty all the time. There was a brief encounter with Jessica's husband Mark, other than that I couldn't find any thriller in the book. The book was a page-turner, because I wondered that little memory so much. Though it didn't satisfy me, I still liked the book. It was well written in the psychological parts, but I didn't like narration from a third person.  

(I received an ARC from NetGalley in exchange for an honest review)

Yorum Gönder

0 Yorumlar