Kitap Yorumu: Aşkın Fransızcası | Fiona Valpy


Orijinal adı: French For Love
Yazar: Fiona Valpy
Çevirmen: Aycan Ak
Sayfa Sayısı: 256
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus

Hiçbir beklentim olmadan öylesine başladığım bir romandı Aşkın Fransızcası. Açıkçası sayfa sayısı çok değil diye bir oturuşta bitiririm deyip başladım hatta. Aşkın Fransızcası bir women's fiction yani baş karakteri olan bir kadının günlük hayatından kesitler sunan bir kitap ve bu türe cidden bayılıyorum.

Kitap biraz Kristan Higgins havasında. Asıl karakterimiz Gina arka arkaya kötü olaylar yaşıyor, Fransa'daki teyzesinin ölümü ise onu en çok sarsan olay oluyor. Teyzesi Fransa'daki evi de ona bırakınca Gina bunu her şeyden kaçmak için bir fırsat olarak görüyor. Fransa'da yaralarını sarmaya çalışan Gina burada hem çok sevdiği şaraplar ile güzel zaman geçiriyor hem de taş ustası Cedric'ten hoşlanmadan edemiyor. Aynı zamanda da ailesi hakkında bilmek istemediği bir sır da ortaya çıkıyor. 

Hikaye olarak günlük yaşamın baz alındığı için gayet hoşuma gitti. Sıkmayan, kısa bir hikaye zaten. Benim gözümü alan şey kitabın şimdiki zaman kipi ile çevrilmesi oldu, gerçekten okurken rahatsız ediyor beni. Onun dışında yazarın tarzını pek sevdiğimden diğer iki romanını da okumaya karar verdim, bu yorumu yazarken birini bitirmiş diğerini ise yarılamış bir haldeyim hatta. Jude Deveraux veya Kristan Higgns kitaplarını sevdiyseniz bunu da seveceksiniz. 



Yorum Gönder

0 Yorumlar