Gerilimin Kitap Hali


Bundan çook çok önce bir ÜKG turunda böyle bir yazı hazırlamışım. Şimdi ise o yazıyı yenileyip tekrardan hazırlama ihtiyacı hissettim. Gerilim kitaplarına her zaman ayrı bir ilgi duymuşumdur, o yüzden gerilmek için kitap arayanlara yardımcı olacağını düşünüyorum.Listeye buyrun:



Kayıp Kız - Gillian Flynn
Blog turun da konuğu olan bu kitaptı. Kitabını okumamıştım ama filmini çok yeni izledim, kesinlikle kitabı da bir o kadar saç baş yoldurucudur eminim. Adeta sonuyla nanik yapan bir hikaye, gerildiğimizle kalakaldık adeta.

Kurban – S.J. Bolton
Okuduğum en iyi gerilimlerden biriydi. İnanılmaz bir düzenleme, garip âdetler, psikopat zihinler... Bu kitaptaki olayları okuduktan çok sonra bile unutamayacaksınız.

Cerrah – Tess Gerritsen
Serinin ilk kitabı en en en gerilimli olanıydı. Moore’un başından geçenleri dinlediğimiz, katilimizin de tam bir psikopat olduğu muhteşem bir başlangıç diyebilirim. Kitabın bir yerinde “Koş Moore, yetiiiiiş!” diye çığlık atabilirsiniz.

On Küçük Zenci – Agatha Christie
Polisiye kraliçesi bu listeye girmezse başımıza meteor düşer. Bu kitabın kurgusu o kadar muhteşem ki – belki de defalarca övdüğümü duymuşsunuzdur – hiçbir şeyin farkına varamıyorsunuz. On küçük zenci şiiri hala aklımdadır. Bu kitaptaki olası tepkiniz “Kim öldürdü lan bunları” olabilir, normaldir.

Kanlı Masallar – Craig Russell
Serinin ikinci kitabıdır ama acayip psikopat bir katil barındırır. Grimm masallarına bakış açınız bir anda değişir ve kitabın sonundaki vahşiliği asla unutamazsınız. Bir nevi travma yaşamanız muhtemel.

Ejderha Dövmeli Kız / Ateşle Oynayan Kız – Stieg Larsson
Lisbeth Salander isimli mükemmel ötesi bir karakteri bize tanıtan mükemmel ötesi seridir. Seriyi en başında sıkılıp bırakmazsanız sizi bir hayli gerecektir. Özellikle ikinci kitabın sonunda Lisbeth’in yaşadığı şeyi unutamadım. İsveç yapımı filmlerini izlemenizi de tavsiye ederim.

Kötü Ruh – Maxime Chattam
Bu da gerile gerile okuduklarımdan. Sonunda üzse de bu nasıl bir zihindir dediğim kitaplardan biri diyebilirim. Üçlemenin ilk kitabı, diğerleri de tahminimce sadece gerilmeniz için yazılmıştır.

Kutsal Meclis – Ted Dekker
Tırsa tırsa okuduğum kitaplardan biridir. Zaten içinde şeytanla ilgili bir şeyler oldu mu gerilmek için fazla bir nedene gerek kalmıyor. Gözlerim kocaman bir şekilde okumuştum kitabı, hatırlarım. Size “Exorcist” desem kitabın temasını anlarsınız muhtemelen.


Şeytan Yemini – Jean Christophe Grange

Benim favori Grange’im budur. Bu da yine psikopatlarla doludur, ayin vs. ne ararsanız vardır. İyi bir gerilim örneğidir, okunmalıdır.

Uyuyana Kadar - S.J. Watson
Bu listede yerini bir hayli hak eden, yine psikolojinizle oynayan garip bir hikaye. Yine hasta zihinlerle dolu ilginç bir şeydi, filmi de çekildi.

Kördüğüm - Calia Reed
Kesinlikle beklenenin çok ötesinde bir final yaşatan kitap. "Tövbeler olsun" diye sonunda boş duvara bakmanız muhtemel, çünkü bende aynen öyle oldu.

Yüzleşme - Calia Reed
Bu ablamızın ikinci kitabını da listeye koyma ihtiyacı hissettim, çünkü ilk kitabını okuyup ne beklemeniz gerektiğini bilseniz de yine apayrı manyak bir son, ileri derecede hasta bir tip yaratmış.

Gardiyan - Dolores Redondo
Burada öyle bir anne karakteri var ki evlerden ırak olsun. Hala yaptığı şeyi hatırlayıp geriliyorum. Okurken bir karakterden bu kadar tırsmamış olabilirim de. 

Saklambaç – Lisa Gardner
“Of be, kim çıktı arıza amca” dediğim kitap. Kıza acıya acıya okuyorsunuz ama sonra işler tamamen sarpa sarıyor. Kızın geçmişindeki sırların ortaya çıkmasıyla sizi heyecan içinde bırakan bir finale şahit oluyorsunuz.

Gönül Yarası – Chelsea Cain
Gretchen Lowell isimli bir seri katili anlatan serinin ilk kitabı, sinirlerinizi bozabilecek işkenceler ve psikolojik baskılar içeriyor. Bir de sonunda öyle bir şey oluyor ki, hadiiii diye kalıvermeniz muhtemel.

Kafes - Josh Malerman
Daha ilk sayfadan sizi gerilim yüklü bir dünyaya çeken bir kitap. Bu kitap karanlıkta okunmamalı, çünkü yaratıktan hallice karakterlerin ve bol kanlı sahnelerin olduğu bir kitap.

Buz - Bernard Minier
Olayların oluş biçimi, coğrafi etmenlerin de etkisiyle kitap bir anda elinizden düşmeyecek bir gerilim macerasına dönüşüyor. 

Sessiz Kız - Tess Gerritsen 
Buraya birçok Tess kitabı girer ama Rizzoli serisinin bu dokuzuncu kitabı da bir solukta okunacak türden bir hikaye. Yine olasılıklar üzerinden gerilip elinizden düşüremiyorsunuz. 

Orman - Harlan Coben
Her kitabı umudunuzu boşa çıkarmayacak bir yazar Harlan Coben. Orman da yapısı gereği beni bir hayli germişti, bence bu yazardan ne okusanız pişman olmazsınız.
 
*Sizin de önerileriniz varsa yorum bırakmayı unutmayın!

Yorum Gönder

0 Yorumlar