Kitap Yorumu: Kelebek Adası | Sarah Jio


Orijinal adı: Back To You (yurtdışında yayınlanmadı)
Yazar: Sarah Jio
Çevirmen: Fatma Zeynep Öztürk
Sayfa Sayısı: 288
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pena

Yazarın okuduğum ilk kitabı, bizde çıkan son kitabı oldu. Tamamen meraktan black-friday indirimi ile aldım ve okuduğuma da memnunum. Benim kafamda canlandırdığım Sarah Jio güzel romanslar yazan, arada bir geçmişe dönüp oraları da anlatan bir yazardı. Ama bu kitabıyla biraz şaşırdım çünkü kitap baştan aşağı magical realism (büyülü gerçekçilik) doluydu. Bu tip kitaplara karşı olduğumdan değil, bunun gibi başka bir kitap yazıp yazmadığını bilmiyorum cidden. Hani polisiye yazdığını bildiğim birinin fantastik romanlara dönmesi gibi geldi nedense.

Hikaye bence güzeldi. Charlotte balayı seyahatine Bermuda'ya doğru giden bir gemiyle çıkıyor ve başına gelen talihsiz bir olay yüzünden yanında çok da iyi tanımadığı bir adamla, Grey, ıssız bir adaya düşüyor. Ama ada hem ıssız hem de garip şeylerin gerçekleştiği bir yer. Mucizeler gerçekleşiyor desek yeri hatta. Kurtarılma umudunu kaybetmelerine rağmen kaderin garip bir cilvesi ile Charlotte adadan ayrılıyor, spoiler diye düşünmeyin çünkü ilk sayfalardan anlıyorsunuz ne olduğunu, ayrıldıktan sonra da yaklaşık 2 yıl geçtiği için eski yaşamına dönmekte zorluk yaşıyor. Ama her şey sevimli bir şekilde ilerliyor, her ne kadar iki aşık uzun süre ayrı kalacak olsalar da birbirlerine giden yolu buluyorlar. 

Kitapta ayrıca bermudada seneler önce kaybolan Amerikan Ordusu'nun USS Cyclops gemisinden de söz ediliyor. Öyle bir ada ki tüm gizemler orada toplanmış sanki. Sadece Charlotte ve Grey'in hikayesi değil, yan hikayeler olarak da bir sürü hikaye anlatmış yazar. Garip tesadüfler, inanılmaz mucizeler ve sevimli bir aşk hikayesi okumak isteyenler için birebir. Bu arada Sarah Jio'nun neden kitapların orijinallerini bir türlü Goodreads'te bulamadığımı anladım: yazar önce Türkiye'de yayınlıyor kitabını! Hayatında İstanbul fuarındaki gibi fanlar görmediğinden olsa gerek, bir sürü jest doluydu bu kitap da. Bir süre sonra orijinal dilinde de çıkar zannımca.




Yorum Gönder

0 Yorumlar