Kitap Yorumu: İhtiras Çiçeği | Kathleen E. Woodiwiss


Orijinal adı: The Flame and The Flower
Yazar: Kathleen E. Woodwiss
Sayfa Sayısı: 509
Baskı Yılı: 2010
Dili: Türkçe
Yayınevi: Epsilon
Seri: Birmingham, #1


Seneler önce basılmış bir kitap aslında İhtiras Çiçeği ve uzun zamandır da kitaplığımda okunmayı bekliyordu. Arkadaş tavsiyesiyle nihayet başladım ama hiç beklediğim gibi bir roman çıkmadı cidden.

Ben İçinde Aşk Saklı'daki Clayton'a inanılmaz uyuz olan biriyim, o yüzden o kitabı ayılıp bayılıp okumadım. Aksine bir hayli sıkıntıyla okudum diyebilirim ama İhtiras Çiçeği'nden sonra o kitabın aslında o kadar da kötü olmadığını gördüm. Sorun şu ki bu kitabın başlangıcı çooook rahatsız edici. Yani spoiler olabilir ama bence bunu bilerek okumakta fayda var, kitabın başında asıl karakterimiz Heather, kitabın erkek karakteri Brandon tarafından birkaç kez tecavüze uğruyor. Evet, kaldıramıyorsanız okumayın. Ben bilmeden başladım ve cidden rahatsız oldum. 

Zaman içinde Brandon ve Heather'ın sinir bozucu hikayelerinin iyileşmesini okuyorsunuz ama bu kitap 500 sayfa, yani öyle hoop diye olmuyor, olunca da bir garip geliyor yalan değil. Yazarın okuduğum ilk kitabı, evde bir de Shanna var ona ne zaman şans veririm bilemiyorum. Tek sıkıntı kitabın başındaki olay da değil bence, Heather çok pısırık bir kadın. Gerçekten ürkekliği sinir bozuyor, bir önceki kitabım da Ödül olduğundan hepten sinir etti. Normalde düşük verdiğim kitaplara yorum yapma zahmetine girmem ama Kathleen abla benden eksi not aldı, en iyisi yazayım rahatlayayım dedim. Ayrıca kitapta bir de vasat bir polisiye durum var, o da eksileri artırıyor.

Yazarı 2007'de ölmüş, kitap da 70'lerde yazılmış. O dönemlerde yazılan her tarihi romansa çekimserlikle başlıyorum ve haksız da değilim diye düşünüyorum. Daha modern zamanlarda yazılan tarihi romanslara devam.




Yorum Gönder

0 Yorumlar