Kitap Yorumu: The Contract | Melanie Moreland



Orijinal adı: The Contract
Yazar: Melanie Moreland
Sayfa Sayısı: 371
Baskı Yılı: 2016
Dili: İngilizce
Seri: The Contract, #1



Bu kitaba özellikle yorum yazmak istedim çünkü konusu hafif klişe gelse de yazılışı bakımından bir hayli iyi olduğunu düşünüyorum. Richard sinir bozucu derecede küstah, kibirli ve gıcık bir patrondur. Kimse onunla aşık atamaz, atmaya da çalışamaz. O yüzden de ortak olması gerekirken yerine başka birini seçmeleri ona yapılmış en büyük hatalardan biri. Bulunduğu şirketi bırakıp geçmek istediği şirket ise aileye çok önem veren insanlardan oluşuyor. Zaten kuruluşu bakımından aile şirketi, o yüzden dışarıdan alacakları kişinin de aile babası olmasını istiyorlar. Bu şartlardan dolayı Richard'ın aklına bir fikir geliyor: Sahte bir eş bulup şirkete girene kadar beraber olmak, sonrasında da makul bir zamanda boşanmak. Ama işler hiç de beklediği gibi gitmiyor.

Sahte eş adayı eski şirketinde onun sekreterliğini yapan Katherine. Sorun şu ki uyuz patronuna iyilik yapmak dahi pek istemeyen Katherine bir hayli zor ikna oluyor. Aslında Richard'ın karizmasına vurulması da çok geçmeden oluyor. İşin klişeliğini tahmin edebiliyorsunuz muhtemelen ama yine de elinizden bırakamıyorsunuz, ben bırakamadım. Tabi ki birbirlerine aşık olmaları uzun sürmüyor ama yine de bir yalan üzerine kurulduğu için işler biraz da karışıyor tabi.

Ne kadar tahmin edilebilir olsa da güzel bir hikaye gerçekten. Yazar ayrıca serinin 1.5 kitabında mutlu sonu iyice hissettirip bize güzel, bebekli bir epilog veriyor. Bence bu kitabı bizden birilerinin kapması gerek.





Yorum Gönder

0 Yorumlar