Kitap Yorumu: After - Karşılaşma | Anna Todd (After, #1)



Orijinal Adı: After
Yazar: Anna Todd
Yayınevi: Pegasus
Sayfa: 576


Tehlikeli bir aşk
Asi bir aşk
Sonsuz bir aşk

Tessa Young on sekiz yaşında bir üniversite öğrencisidir; basit bir hayatı, mükemmel notları ve dünya tatlısı bir erkek arkadaşı vardır. Genç kız bütün hayatını gelecek planları üzerine kurmuştur; ta ki dövmeli ve pirsingli, serseri Hardin'le tanışıp bu planları altüst olana kadar.

1 milyardan fazla okura ulaştı. 11 milyon beğeni aldı. 6 milyon yorum yapıldı.
Kimsenin bitirmek istemediği bir hikâye, herkesin içinde yaşamak istediği bir dünya…

"Tek bir şeyden emin olabilirsiniz, o da beklenmeyeni beklemeniz gerektiği!"
-Vilma's Book Blog-

"Duygusal bir patlama yaşamaya hazır olun!"
-Biblio Belles-

Aslında Wattpad hikayelerine herhangi bir ilgim, sevgim yok ama bir de After'ı deneyeyim bari dedim, ama demesem de olabilirmiş.

Gereksiz derecede uzun bir kitap. Neden mi? Tüm kitap iyi kız Tessa'nın kötü çocuk Hardin ile tanışmasını, ondan etkilenmesini, Hardin'in hödüklüklerini, Tessa'nın gözyaşlarını, sonrasında aralarının düzelmesini ve tekrar bozulmasını okuyunca biraz sıkılmamak elde değil bence. Wattpad'den okuyor olsaydım da heralde en fazla beş bölüm dayanabilirdim gibi. Ama inat ettim, sonuçta para vermişim kitaba, okuyup bitirdim.

Anna'nın saflığı, Hardin'in dengesizlikleri inanılmaz yoruyor. Üstüne üstlük Anna'nın manyak bir annesi var ki kanser eder. Sürekli bir şeyler saklayan, Anna bunu yüzüne vurunca çıldırıp kızı küfretmekten beter eden bir Hardin, ana karakter olarak HİÇ de iyi değil. Tamam yazar kızımızın ilk hikayesi (galiba?) ama bu kadar erkek karakteri itici yazması ve de bu kadar tekrar yazması... Ha kendini okutuyor o kalınlığına rağmen ama bıktırmıyor da değil. Özgün değil, belki wattpad fenomeni olduğu için biraz daha farklı şeyler bekledim.

Sondaki havada kalma olayı da... Yani evet bir şeylerin olacağı belliydi de keşke bu ayar bir şey olmasaydı. Bir klişelik var, üstüne üstlük hikayenin sonunu öğrenmek için de yaklaşık 2000 sayfa daha okumanız gerekiyor ki ben burada pes edip çekiliyorum. Belki siz çok sevenlerdensinizdir ama bana malesef hitap etmedi.




Yorum Gönder

0 Yorumlar