Son Zamanlarda Okuduklarım - 4


Son zamanlarda sürekli kitap okuyorum ve artık onların bir kısmını paylaşayım dedim.



1. Meğer Ne Çok Sevmişim / Lisa Kleypas
Seri sonu olduğundan aslında bir nevi hüzünlüydü benim için. Seneler önce okumaya başlayıp aşık olduğum bir aile Hathawayler. Klasik İngiliz aileleri gibi değil, pek görgülü değiller, birçok şeyi de umursamıyorlar. Bu yüzden de ister istemez favorilerinize giriyor. 5 kitabı da ayrı güzel ama son kitap yani insanlardan çok hayvanlarla daha iyi iletişim kuran Beatrix'in kitabı da bence çok iyiydi. Bir kere karakterin geçmişini bildiğinizden kitapta eğleneceğiniz garanti zaten. Bence seriye çok güzel bir final. Zaten Lisa da benim en en favorilerimden her zaman











2. Bataklık Meleği / Laura Landon
Konusunu okuduktan sonra deli gibi merak ettiğim bir kitaptı açıkçası. Genelev patroniçesi ve de bir rahip. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Ben de nasıl oluyormuş diye bir hevesle elime aldım ama beklediğimi bulamadım diyebilirim. Yazarın bizde ilk çıkan kitabı Sessiz İntikam'ı çok beğenmiştim, daha sonra çıkan Masum Yalan da eh işte fena değildi denilebilir ama bu kitapta biraz sıkıldığımı belirtmeden geçemeyeceğim.













3. Çarşambaya Kadar Eşim Ol / Catherine Bybee
Daha kitabın adından aslında ne okuyacağınızı, neler olacağını vs hemen anlayabiliyorsunuz. Blake'in babasının mirasını ele geçirebilmesi için evlenmesi şarttır ve eş bulma şirketine başvurur. Ama adaylar değil de şirketin sahibi asıl onu ayartır. Geriye kalan şey de Samantha'yı bu işe ikna etmektir. Klasik bir konu ama sıkıcı değil.




4. Düşlediğimiz Yerde / Julia London
Tehlikeli İlişkiler ile başlayan serisine hayran sayılırım Julia London'un. Düşlediğimiz Yerde de çok önceden, tahminen çıktığı zamanlarda alıp bir türlü başlayamadığım kitabıydı. Günümüz hikayesi olsa da biraz yavan bulduğumu söylemem gerek. Kendine ve hiç tanımadığı iki kız kardeşine miras kalan çiftlikle hayatı değişecek olan Madeline, hem çiftliğe hem de Luke'a aşık olacak.














5. Paramparça / Kim Karr
İlk kitap Yeni Bir Başlangıç'taki hikayeye devam ediyoruz. İlk kitapta ne olduğunu hatırlamam biraz zaman aldı gerçi. İlk kitapta yazar sonra bomba bırakıyordu okuduysanız, bu kitapta da bu haberle ilişkilerinde sıkıntı yaşıyor çiftimiz. Her şeyden önemlisinin aşkları olduğunu geç olsa da anlıyorlar ve nihayet mutlu sona ulaşabiliyoruz. Ama okurken az biraz sıkıyor da.















6. Aşıklar İçin İstiridye / Daisy Prescott
Seneler sonra bir araya geldiği eski sevgilisine duyduğu heyecanı baştan yaşayan 40lı yaşlarındaki Maggie'nin hikayesini dinliyoruz. Eski aşklar, eski pişmanlıklar ve yeni heyecanlarla dolu kitap aynı zamanda bu arkadaş grubunu konu edinen serinin de ilk kitabı. Aslında sevimli bir konusu olmasına rağmen kitabın yavaş ilerlemesi bana göre en büyük sorun.










7. Baharı Beklerken / Toni Blake
Deli Dolu Bir Yaz'ı seneler önce okuyup bir hayli beğenmiştim. Baharı Beklerken de o serinin 5. kitabı. Küçük bir kasabadaki sevimli hikayeleri konu alan seri benim favorilerimden, çünkü beni biraz tanıdıysanız böyle şirin kasabalarda geçen şirin hikayelere bayılıyorum. Serinin çevrilecek bir kitabı daha var, o da çıktığı gibi kitaplığıma yerleşecek eminim.















8. Doğuştan Çapkın / Susan Elizabeth Phillips
SEP abla her daim favorilerimden olacak bir yazar. Ne yazarsa yazsın, her kitabında ayrı eğleniyorum. Doğuştan Çapkın da Chicago Stars serisinin şu an son kitabı. Yine bir serinin finali, yine garip bir hüzün... Ama seneler sonra yeni bir kitap yazmayı düşünüyor gibi. Okuduğum en eğlenceli yazarlardan biri kesinlikle. Bu sefer de Dean Robillard'ın yol kenarında rastladığı "kunduz" ile olan ilişkisini okuyoruz ki inanılmaz eğlenceli ve sevimli. Tavsiye listemde.












9. Her Güne Bir Öpücük / Rachel Gibson
Favori yazarlarımdan birini daha bu yakınlarda okuma fırsatı buldum. Rachel'ın okumadığım çok az kitabı var hatta diyebilirim. Bu kitabında da bir önceki kitapta tanıştığımız kişilere yeni karakterler ekleniyor. Birbirlerine yabancı iki kardeş, sert askerin kabuğunu kırmayı başaran sevimli bir kız ve daha bir sürü aile ilişkisi... Sevdiğim kitaplarına bir yenisi daha eklendi.











10. Bıraktığın Yerde Bekler Mi Aşk? / Ophelia London
Eski sevgililerin seneler sonra aynı okulda öğretmen olarak denk gelmeleri, hem de birbirlerine düşmeleri... Tess'in müzik programı ya da Jack'in futbol takımından biri başarısız olup olmamalarına göre seneye iptal edilecek. Aralarındaki rekabetin eski sevgilileri bir araya getireceğine şüphe yok. Bu tarz romanlarda klişe olsa da bir hayli güzel ve eğlenceli bir roman. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar