Kitap Yorumu: Hero | Samantha Young

Orijinal adı: Hero
Yazar: Samantha Young
Yayınevi: NAL
Sayfa: 384
Türkçe edisyon: Yok


The emotional and unforgettable new romance from the New York Times bestselling author of the On Dublin Street series.

Alexa Holland’s father was her hero—until her shocking discovery that she and her mother weren't his only family. Ever since, Alexa has worked to turn her life in a different direction and forge her own identity outside of his terrible secrets. But when she meets a man who’s as damaged by her father’s mistakes as she is, Alexa must help him.

Caine Carraway wants nothing to do with Alexa’s efforts at redemption, but it’s not so easy to push her away. Determined to make her hate him, he brings her to the edge of her patience and waits for her to walk away. But his actions only draw them together and, despite the odds, they begin an intense and explosive affair.

Only Caine knows he can never be the white knight that Alexa has always longed for. And when they're on the precipice of danger, he finds he’ll do anything to protect either one of them from being hurt again…

Samantha Young'un Dublin Caddesi kitabını biliyorsunuzdur, işte ben bayılıyorum o kitaba. Onun arkasından gelen her kitabını da okudum, kısa hikayeleri bile sildim süpürdüm. Yeni kitabı çıktığında ve de yazar karakteri Braden'a benzettiğinde ne yapabilirdim ki? Tabi ki okumak zorundaydım. Caine Carraway ve Alexa Holland ile de böylece tanışmış olduk.

Braden ne kadar sevimli, rahat ve şakacı ise Caine bunların tam tersi. Hiç beklediğim gibi bir karakter değil öncelikle; buz gibi, sevimsiz, bir günü öbürünü tutmuyor, dengesiz, sinirli felan filan. Olumsuz yani bir hayli. Tabi tıpkı Braden gibi zengin bir CEO ama geçmişinde hayatını mahveden hatadan dolayı da çok sinirli. Alexa da hayatını  mahveden adamın kızı olunca kıza yaptıklarını bir tahmin etmeye çalışın.

Alexa babasının geçmişte yapmış olduğu şeyi yeni öğreniyor ama bu yalnız adamı görünce ağzından kaçırıyor bir nevi, amacı özür dilemek üzgün olduğunu söylemek ama Caine ona öyle davranıyor ki dövmekten beter ediyor. Bir hayli kinci bu soğuk adamdan bir de etkileniyor Alexa ki işler hepten karışıyor. Onun yüzünden işsiz kalınca çıldırmış gibi karşısına çıkıyor ve bu sefer de Caine bizi şaşırtıyor ve ona iş teklif ediyor. Ama en başında uyarıyor: iş hayatında onu gerekli gereksiz bir hayli zorlayacak. Alexa da napsın, kabul ediyor ama ilk hafta kafayı yedirtecek gibi geçiyor.


Tabi ki saklanan sırlar, yaşanacak gerilimler, karşı konulmaz çekim var kitapta ama bir Dublin değil şimdi. Braden'a neden benzetmiş yazar pek anlayamadım ama hikaye olarak da Dublin'den daha vasat bence. Caine tam anlamıyla gıcık, kızı o kadar çok uzaklaştırıyor ki sinir oluyorsunuz hatta. Evet tamam sevimli bitiyor ama o sona ulaşana kadar verem oluyorsunuz bir nevi. Ayrıca tam bir stand-alone, Caine'in yakın arkadaşını da kısa kısa olsa anlattı bize, demek ki seriye dönüşecek bir şey kalmadı. O bakımdan düşünürsek tek roman olması güzel. Zaten asla hikayeyi yarım bırakan biri değil Samantha, ya da yetişkin serisinde diyelim çünkü Kan Günlükleri'nde kötü kesiyordu sanki ilk kitabı.

Kısacası demek istediğim bir Dublin beklememeniz gerektiği. Ama yine de çok mu kötü? Hayır. Bu konuya bir hayli yakın birçok kitap okudum, bu da onlar kadar iyi. Ama yazarın geçmişinde Braden gibi bir karakter olunca tabi insan biraz hayal kırıklığına uğruyor açıkçası. Bu kitap bize gelir mi, ne zaman gelir o konulara girmeyelim çünkü daha Dublin'in ikinci kitabı bile çıkmadı. Fazla ümitli olmayın derim.




Yorum Gönder

0 Yorumlar