Kitap Yorumu: İki Hayatın Arasında | Jessica Shirvington

Orijinal adı: Between the Lives
Yazar: Jessica Shrivington
Yayınevi: Yabancı
Sayfa: 318




Mükemmel hayat mı?
Yoksa mükemmel aşk mı?
Sen seç. Sabine herkes gibi değildi. Kendini bildi bileli, iki hayatı vardı. Her yirmi dört saate bir Değişim geçiriyor ve her günü iki kere yaşıyordu. Mükemmel Hayat. Wellesley'de, Sabine istediği her şeye sahipti: cazibeli arkadaşlar, şık kıyafetler, başarılı bir okul yaşamı, herkesin birlikte olmak istediği bir sevgili ve göz kamaştırıcı bir gelecek... Mükemmel Aşk.

Roxbury'de Sabine'in bambaşka bir hayatı vardı: maddi zorluklar çeken bir aile, serseri arkadaşlar ve sırrı ortaya çıktığında başına gelen korkunç olaylar… Ama sonra Ethan'la tanıştı. Yakışıklı ve ilgi çekiciydi; üstelik Sabine, daha önce hiç kimse için böyle şeyler hissetmemişti.

Tüm istediği tek bir hayat yaşamak olan Sabine, bu nihayet mümkün gibi göründüğünde, amacına ulaşmak için bir dizi tehlikeli deney yapmaya başlamıştı. Ama kendisine inanan tek adamı ve geri kalan her şeyi riske atmayı göze alabilecek miydi?




Çıkacağını duyduğumdan beri dehşet merak ettiğim bir kitaptı İki Hayat Arasında. "Mükemmel hayat mı? Yoksa mükemmel aşk mı?" Sloganı zaten benim için yeterliydi. Kitaptaki Sabine'in de her günü iki kere farklı hayatlarda yaşaması da benim çıldırmama yetti. Olay şizofrenliğe benzese de gerçek anlamda iki hayatı olan bir kız Sabine. 

İlk hayatında eczacı bir ailenin çocuğu Sabine. Anne babası ile mükemmel ilişkisi olmasa da küçük kız kardeşine tapıyor. Diğer hayatında ise zengin bir ailenin en küçük üyesi. Onu sinir eden iki abisi var ve anne ile babası boşanmış. Mükemmel bir hayatı, mükemmel bir erkek arkadaşı var. Tek sorun Dex'e beklediği gibi bir çekim duymaması. 

Hayatı boyunca ne zaman bir yaşamında fiziksel bir hasar alsa, aynısı diğer hayatında da ortaya çıkmış. O yüzden orta halli hayatında kolunu kırıp diğer hayatında kolunun sağlam olduğunu gördüğünde gözlerine inanamıyor. Bu olay sonrasında çift hayat yaşamaktan bunalan Sabine, belki de ilk defa tek bir hayata sahip olabileceğini fark ediyor. Eğer bir hayatında ölürse diğer hayatında yaşamaya devam edebilir mi? Ama bundan emin olmak için önce birkaç deney yapması gerek. Ama bu deneyler de onu deli hastanesine kapatılmaya kadar götürür.

Önce eczanede, daha sonra da klinikte karşılaştığı Ethan'dan beklemediği kadar etkilenen Sabine, hayatında ilk defa kendini birine ispatlama çabasına girer. Her gece 12'de dönüşüm geçiren Sabine bunu Ethan'a kanıtlamaya kararlıdır ve başarılı da olacaktır.

Rahat ilerleyen hayatında ise Dex ile istemediği ilişkisini sürdürmek zorunda kalan Sabine için bu hayat diğerine geçip Ethan'ı görmek için sadece geçici bir mola haline gelir. Gün geçtikçe çiftin ilişkisi ilerlese de Ethan'ın Sabine'den sakladığı büyük bir sırrı vardır. Sabine'in diğer hayatında ise Dex ile işler beklemediği bir hale girer.

Son sayfalarını yavaş yavaş, sindire sindire okudum. Kitap beni beklemediğim yerden vurdu mu? Evet. Ama bir yandan da beklediğim şekilde mutlu etti. Bu tarz kitaplara ve filmlere sık sık rastlamış olabilirsiniz ama yine de İki Hayat Arasında içlerinde en iyilerden biri olabilir. Ayrıca kitabın seri olmaması gibi bir özelliği de var ki büyük bir ARTI. Tek kitapta türlü duyguların ve birçok olayın saldırısına uğruyorsunuz ve tek istediğiniz kitabın bitmemesi. Bana göre kitabın gereksiz herhangi bir kısmı yoktu - ki bu büyük bir övgü. Tek diyebileceğim konusu ilginizi çekiyorsa kitabı bir an önce edinmeniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar