Tüyap 2014 | Kitapçı Günlükleri Vol:12


Kasım ayının en büyük kitap olayı malum Tüyap Kitap Fuarı. 3 senedir azimle Ankaralardan kalkıp geliyorum, gelmeye de devam edeceğim bir sorun olmadıkça. Kitap indirimlerine değil de sene boyunca yüz yüze göremediğim diğer ÜKG kızlarını gelip görmek asıl amacım diyebilirim. Her senenin kasım ayında beraber fuarlardayız yani.


Bu senenin bir büyük özelliği daha vardı, o da Tess Gerritsen'ın gelmesi. Bilenler bilir, yaklaşık 3 sene önce tekrar gelmişti ama işte o sene ben yoktum. Görememenin verdiği acıyla sonraki sene gelmeye başladım ve nihayet Martı bu sene de gelmesini sağladı da beni mutluluktan öldürdü diyebilirim. Aynen şöyle:


Ne kadar mesut olduğum anlaşılıyor bence :P En sevdiğim yazarlardan olduğunu her fırsatta söylerim. Rizzoli & Isles kitaplarına dehşet derecede hayranım, dizisini de kaçırmadan izliyorum. Ona söylemek istediğim neler neler vardı da işte o imza heyecanında kem küm dilim dolandı açıkçası. Oluyor öyle, sonuçta Tess gelmiş imza vermiş, o kadar imzanın ve fotoğrafın üstüne hiç surat asmadan gülümsemeye devam etmiş... Bu kadına nasıl hayran olmayayım ki değil mi?


Ve imzalarım... Sürekli açıp açıp bakıyorum, gerçekten. Zaten Ankara'ya sürüsüne kitapla döndüm, yerleştirmedim, sürekli gözümün önündeler o yüzden. Tess için saatlerce yazabilirim o yüzden kısa kesiyorum ve aldığım diğer imzalara geçiyorum:



Alıp okumak için fuarı beklediğim kitaplardı Şahmelek ve Çilek Mevsimi. E bir de imza günü olunca tabi imzalattırmasak olmazdı. Her ikisi de çok tatlı kişilerdi ama o curcunada fotoğraf çekinmeyi tamamen unuttuk o ayrı mesele. Ayrıca her sene olduğu gibi bu sene de güzel bir kule yaptım. O kadar güzel ki yerleştiremedim hala (!).


İstanbul'dan getirdiğim tüm kitaplar bunlar. Bir de ek olarak Tess'in imzalatmak için götürdüğüm kitapları ekleyin, sonra nasıl geldiğimi bir düşünün. Size burada sırt ağrılarımı anlatmak isterdim ama es geçiyorum. Yine bir şekil gelmeyi başardım diyeyim ve keseyim. Her sene fuara götürdüğüm çanta değişiyor, seneye de yerde çekerek gezebileceğim bir bavul felan götürebilirim. Gerçekten düşünüyorum :P


Bu iki güzellik de bugün kargodan geldi. Okuyacak o kadar çok kitabım oldu ki karar veremiyorum. Bence fuarı yaz aylarına taşısak mükemmel olabilir :P Şu an tek istediğim dış dünyaya kendimi kapatıp kitaplarıma gömülmek ama malesef mümkün değil. Yavaş yavaş eve getirdiğim bu cicileri devirmeye hazırım.

Ütopik Kızlar'da da fuarın genel bir özetini yaptık. Onun için de buraya tıklayabilirsiniz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar