Kitap Yorumu: Masum Yalan | Laura Landon

Orijinal adı: Intimate Deception
Yazar: Laura Landon
Yayınevi: Aspendos
Sayfa: 334


Leydi Grace Warren, babası onu ahlaksız bir adam olan Lord Fentington'a sattığında, kendisini sefil bir hayattan kurtarmak için esaslı bir hamle yapması gerektiğini biliyordu. Viktorya dönemi İngiltere'sinde bir kadını değerli kılan tek bir özelliği vardı: iffeti. İffeti olmadığı takdirde, onu ne Fentington ne de başka bir adam isteyecekti. Fakat en azından özgür olacaktı. Artık sıra o önemli geceyi yaşayabileceği bir adam bulmaktaydı; ona sorular sormayacak, başka isteklerde bulunmayacak bir adam... Çünkü her şeyini riske atmaya hazırlanan bir kadın için, bu görevi vereceği adam herhangi bir adam olamazdı.

Raeborn Dükü Vincent Germaine iki karısını da doğumda kaybettikten sonra bir daha asla evlenmeyeceğine dair yemin etmiştir. Bir vârise sahip olabilmesi için kaybedilen hayatlar nedeniyle suçluluk duygusu ve acı içinde yaşarken, ihtiyaçlarını artık yalnızca Londra'nın en tedbirli cariyeleriyle karşılamaktadır. Fakat büyüleyici bir yabancıyla geçirdiği tutkulu bir gecenin başka bir hayatı daha riske atmış olabileceğini öğrendiğinde Vincent, hiçbir şeyden şüphelenmeyen o kadını bulmak için yola koyulur ve karşısında eşsiz bir cesareti ve güzelliği olan güçlü bir kadın bulur. Peki, tüm zorluklara rağmen, çaresizlikleri tarafından bir araya getirilen bu iki yabancı gerçek aşkı bulabilecek mi?


Fark ettim ki Laura Landon favori tarihi yazarlarım arasına girdi. Henüz iki kitabını okudum ama birçok kitabını okuduğum yazarlardan daha çok sevdiğimi fark ettim. Bana göre Sessiz İntikam bir hayli iyiydi, konusu gereği bu derece güzel bir kitap olacağını beklemiyordum ama oluyormuş dedirtti. Masum Yalan da aynı şekilde, elimden bırakamadığım ve konusuna takıldığım bir kitap oldu.

Altı kız kardeşinin iyi birer evlilik yaptıklarına emin olmak için kendini her zaman geri plana atan Leydi Grace Warren, en küçük kardeşini evlendirdikten sonra anlaşma gereği kendini iğrenç bir herife vermeye söz vermiştir ama bunu yapabileceğinden emin değildir. Fentington isimli bu dine takık adamdan kaçabilmesinin tek yolu da kendini gayet kötü bir kadın olarak göstermektir. Bunun için de bir adamla bir gece geçirmeye karar verir. Ama adını, sanını öğrenmek istemez. Diğer taraftan ise Vincent de bu kadını deli gibi bulmak ister çünkü onu hamile bırakmış olabileceğinden korkmaktadır. Önceki iki karısı doğum sırasında öldüğü için bu konu hakkında büyük bir korkusu vardır.

Kaderin cilvesi de o ya, Grace hamile kalmıştır ve durumunu kabullenmek istememektedir. Vincent ise doğacak çocuğunun kendi yasal varisi olmasını istemektedir ama yine doğum esnasında anne ölecek diye çok korkmaktadır, çünkü Grace daha önce hiç hissetmediği gibi hissetmesini sağlamıştır. Malum durum böyle olunca 9 ayın çok zor geçeceği bellidir. Bu yetmezmiş gibi bir de gizli bir düşmanları vardır ve işleri ileride iyice karışacaktır.

Aksiyonlu ve sevimli kısımları yine ilk kitabındaki gibi toparlamayı başarmış yazar. Dedim ya en başta, favorilerimden biri oldu resmen. Daha çok çıksın, daha çok okuyalım. Yazarın takibindeyim.




Yorum Gönder

0 Yorumlar