Kitap Yorumu ve Seri İnceleme #2: Aşka Var Mısın + Forever Jack | Natasha Boyd (Eversea, #1,#2)

Orijinal adı: Eversea
Yazar: Natasha Boyd
Yayınevi: Yabancı
Sayfa: 362




“Eğer geleceğimde olacağını bilseydim, tamamen farklı bir yaşam seçerdim.”
...kokusunu derin derin içime çektim. Sonra ağzımı kulağına yaklaştırdım. “Eğer farklı bir yaşam seçseydin, beni hiçbir zaman bulamazdın.”

Sorumlulukları ve kendine olan güvensizliğiyle boğuşan, güneyli bir genç kız...
Her şeyini kaybedebileceği son skandalından kaçan, Hollywood’un en gözde megastarı...
Onları sonsuza dek değiştirecek, tesadüfi bir karşılaşma, imkânsız bir birliktelik ve masalsı bir aşk hikâyesi...


Uzun süredir yorum yapmayı düşünüp bir türlü yapamadığım ama nihayetinde işe koyulduğum yoruma hoş geldiniz. Aşka Var Mısın çıktığı günden beri bir hayli okundu, sevildi. Ben de beğendiğimi söylemeliyim. Ayrıca sonuna dayanamayıp ikinciyi de devirdiğimi belirteyim.

Jack Eversea Hollywood'un bebeği ama kendisi artık bu işlerden bunalmış. Kafasını alıp küçük bir kasabaya kaçıyor ve bütün medya nerede olduğunu öğrenmek için deli oluyor. Geldiği küçük kasabada da gizli kalmaya çalışıyor ama daha ilk günden Keri Ann onun ünlü Jack Eversea olduğunu anlıyor ve dışarıya bir şey söylememe konusunda söz veriyor.

Yalnız bu ünlü film yıldızı onu bir hayli etkiliyor. Ününe değil de kişiliğine vurulmaya başlayan Keri Ann bunu en başlarda fark edemiyor. Jack de yenileme yaptığı evine yardımcı oluyor, adeta sanki film yıldızı değil de marangozmuşçasına evini adam etmeye koyuluyor. Tabi sürekli beraber geçirdikleri bu zaman onları ileriki bir seviyeye geçiriyor.

Her şeyin güllük gülistanlık gitmesi tabi ki çok sürmüyor. Jack'in peşinde onu arayan eski sevgilisi, menajeri, paparazzi ordusu var. Ama en kötüsü de Keri Ann'in kitabın sonlarında şahit olduğu olay. Buralar biraz spoiler olabilir, okumayı burada bırakabilirsiniz. Eski sevgilisi onu bulup hamile olduğunu söyleyince bizim kız olduğu yerde kalakalıyor ve başından beri kandırıldığını düşünüp Jack'i o esnada terk ediyor ve kendi acısına gömülüyor. Kitap da işte bu derece havada bitiyor, baktım seride bir kitap daha var onu da okuyayım dedim.


İkinci kitabın adı Daima Jack. Yani aslında neler olacağını az çok tahmin ediyorsunuz ama beklediğiniz şeyler kesinlikle çok yavaş gerçekleşiyor. Araları bir hayli bozuk olan çiftimiz nasıl ne zaman toparlanacak merak ediyordum ama gerçekten çok zor oldu o kısım. Bu kitapta ayrıca Jack'in ağzından da okuyoruz kitabın bir kısmını. Önceki kitapta sevgilisi hamileyim diye bombayı patlatmıştı. Siz bu işin ne olduğunu tahmin etmiş miydiniz? Ben açıkçası biraz anlamıştım ne olduğunu. Aptal menajeri de ağzından kaçırınca bunun bir "plan" olduğunu, Jack oracıkta adamı öldürmeyi düşünüyor tabi. Zavallı Jack pis bir kan emici sürüsü yüzünden asıl aşık olduğu kadını kaçırdığını anlıyor ve ona tekrar geri dönmeyi düşünüyor ama malesef bu istediği hızlı olamıyor.

Yaklaşık 5 ay kadar süre yaklaşamıyor Keri Ann'e. Keri Ann kendi acısında boğulurken bizim oğlan istese de gidip onu teselli edemiyor. Tabi ki hepsi güzel görünümlü cadı eski sevgilisinin zorla imzalattığı bir anlaşma yüzünden. Ama bu sürenin sonunda bizim oğlan soluğu Keri Ann'in yanında alıyor ama Keri Ann onun yüzünü dahi görmek istemiyor. Doğal olarak.

Kitabın büyük kısmı Jack'in ne kadar ünlü olduğunu bilmesine karşın bu şöhretiyle baş etmekte zorlanan Keri Ann'i anlatıyor aslında. Sürekli yapamayacağını, göz önünde olmak istemediğini düşünüyor ve Jack'i suçluyor. Ama garibim Jack ne yapsın, malesef paparazzi sürüsü ile birlikte bir paket olarak geliyor. Kitap boyunca ne zaman aklının başına geleceğini düşünüyorsunuz. Bu kısımları yüzünden ilk kitap 4 yıldızsa, bu otomatikman 3'e düşüyor. Gerçi mutlu son var işin ucunda, o kısmı güzel.

Seri olarak güzel bir hikaye, tabi yer yer üstte anlattığım kısımlar sizi sinir edebiliyor. Ama ilk kitabın sonu ister istemez ikinci kitabı okumak istemenize neden oluyor tabi. Açıkçası ben hikaye sona erince huzura eriyorum, öteki türlü beklemek bende ters tepebiliyor; seriden soğuyorum nedense. Bu gidişle uzun olan okuma listem dağlara taşlara sığamayacak gibi. Umarım ikinci kitap bizde de bir an önce çıkar da siz de en kısa sürede merakınızı dindirirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar