Kitap Yorumu: Sınırları Zorlamak | Katie McGarry (Pushing the Limits, #1)

Orijinal adı: Pushing the Limits
Yazar: Katie McGarry
Yayınevi: Aspendos
Sayfa: 416


Birbirleri için çok yanlış… ve bir o kadar da doğrular.
Echo Emerson'ın, sporcu sevgilisi olan popüler bir kızdan, hakkında dedikodular dönen, kollarında 'tuhaf' yaralar olan dışlanmış bir kıza dönüştüğü akşam neler olduğuna dair kimsenin bir fikri yoktur. Echo bile o korkunç akşama dair tüm olanları hatırlayamıyordur. Tek bildiği, her şeyin tekrardan normale dönmesini istediği.

Oldukça yakışıklı ve siyah deri ceketli çapkın ama yalnız Noah Hutchins, şaşırtıcı anlayışıyla hayatına girdiğinde Echo'nun dünyası asla hayal edemeyeceği bir biçimde değişir. Oysa ortak hiçbir noktaları olmaması gerekirdi. İkisinin de tuttuğu sırları düşünürsek, beraber olmaları oldukça imkânsızdı.

Fakat aralarındaki çekim bir türlü geçmek bilmez. Echo, sınırları daha ne kadar zorlayabileceklerini ve ona sevmeyi yeniden öğretebilecek tek bir adam için neleri göze alabileceğini kendisine sormak durumunda kalır.

Gerçekten baya iyi bir kitap okudum. Yani okurken hiç sıkılmadığımı söylemem yeterli olur. Yine geçmişinde sorunlar olan iki gencin hikayesiydi ama kurgu iyiydi, karakterler iyiydi; o yüzden kitap okunulası bir kitap.

Echo - evet ismi garip ve o bir kız - bipolar annesi yüzünden birçok acı çekmiş biri. Abisini de Afganistan'da kaybetmiş, babası ile sorunları var, üvey annesinden hiç hazzetmiyor. O terapiden bu terapiye koşturup duruyor. Ve kollarındaki yara izlerini gizlemek için de sürekli uzun kollu şeyler giyiyor.

Noah ise ailesini kötü bir kazada kaybetmiş. Reşit olmadığından da iki küçük kardeşiyle ayrı ayrı evlerde koruyucu ailelere verilmiş ama kendisi de koruyucu ailelerde çok sorun yaşamış. Nihayet kendi gibi başka bir çocukla beraber aynı aileye verilmiş. Isaiah erkek kardeşi gibi olmuş (3. kitap onun hakkında), ailenin yeğeni Beth ise (serinin 2. kitabı da onun hikayesi) annesinin yanında değil de teyzesiyle kaldığı için Noah'nın kız kardeşi gibi olmuş.


İkilinin ortak noktası okuldaki terapistleri. İkisi de başlarda kadının diğerlerinden farklı olmayacağını düşünseler de aslında ikisini de çok daha iyi bir hale getirdiği kesin. Noah inat ettiği konunun saçma olduğunu görecek, Echo geçmişindeki kabus ile yüzleşecek, ama tabi ki ikisi de birbirine deli gibi aşık olacak ve birbirlerine tutunacaklar.

Genelde bu tip kitapların bir formülü vardır, bu da ona uyuyor tabi ki. Ama konunun işlenişi, yan karakterler ile klişelikten uzaklaşabiliyorlar. Bu da güzel bir örneğiydi, gereksiz ağlatmadı da. Zaten elimden bırakamadım, bitirene kadar rahat edemedim. Okumalısınız.



Okudum ama kesmedi diyorsanız:
- Her Şey Bitti Derken | Katja Millay: ÜKG olarak tur yaptığımız kitap da bunun kadar güzeldi ve benzerdi de.
- Kusursuz Kimya | Simone Elkeles: Yine bir lise draması ama kesinlikle boş değil, hem de hiç boş değil.
- Kolay | Tammara Webber: Yine benzer, güzel bir hikaye.

Yorum Gönder

0 Yorumlar